Oliemilliardær slår sine IT-selskaber sammen

Torben Østergaard-Nielsen fra USTC-gruppen, der har hovedparten af sin indtjening på at handle med bunkerolie til skibe, samler nu sine IT-aktiviteter i nyt holdingselskab.

Torben Østergaard-Nielsen er topchef i A/S United Shipping & Trading Company Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Milliardæren og topchefen Torben Østergaard-Nielsen med guldægget Bunker Holding, der har en erklæret ambition om at blive verdens største bunkerselskab, lægger nu sine tre IT-selskaber sammen.

USTC-gruppen med hovedkvarter i Middelfart, der især opererer inden for oliebunkering, shipping og rederivirksomhed, har i løbet af 2016 udvidet sine aktiviteter inden for IT med opkøbet af MindZet og it-Craft. Gruppens tre it-selskaber, inklusiv det gamle IT-selskab, Outforce, bliver samlet under navnet IT Holding.

Samtidig bliver bestyrelsen for USTCs it-aktiviteter styrket med to erfarne, eksterne folk. Den ene nye i ledelsen for IT-Holding er Michael Bjerregaard Vecht, indtil 2016 var med i NNITs ledelse, hvor han var med til at opbygge én af Danmarks førende IT-serviceleverandører.

Michael Bjerregaard Vecht bliver formand for IT Holding. Det andet eksterne bestyrelsesmedlem er Ian Holmgaard, tidligere salgsdirektør for IBM Global Services.

Desuden er USTC-gruppens ejer, Torben Østergaard-Nielsen, og gruppens finansdirektør Jesper Klokker Hansen medlem af IT-Holdings bestyrelse.

»IT Holdings datterselskaber tilbyder ydelser, der fuldt ud komplementer hinanden. Så ved at samle vores aktiviteter og styrke den fælles professionelle bestyrelse kan vi for alvor arbejde med at udnytte selskabernes synergieffekter og ikke mindst forene deres kompetencer og produkter til fordel for eksisterende og nye kunder«, siger Torben Østergaard-Nielsen.

 

 

.