Oliekollaps tvinger Mærsk til at droppe vækstmål

En halvering af olieprisen siden 2014 tvinger nu A.P. Møller-Mærsk til at droppe udmeldte vækst- og profitmål for en række af koncernens forretningsområder.

A.P. Møller-Mærsk må omstille forretningen efter den svingende oliepris og droppe de hidtil udmeldte vækstmål. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsk tager nu konsekvensen af den svingende oliepris og dropper konkrete mål de dele af forretningen, der er tæt knyttet til det sorte guld.

Olieprisens dramatiske fald siden 2014 betyder nemlig, at Mærsk må droppe konkrete mål for en række af koncernens forretninger og i stedet forsøge at omstille sig til de vanskelige markeder.

A. P. Møller-Mærsk

I mio. dollar 1. halvår 2015 1. halvår 2014 Ændr.
i pct.
Omsætning 21073 23685 -11%
Driftsresultat 3362 2770 21%
Nettoresultat før ex.ord 2658 655 306%
Egenkapital 38236 42474 -10%
Overskudsgrad 16,0 pct. 11,7 pct.
Soliditet 59,7 pct. 59,8 pct.

»Turbulensen i olieprisen har haft en negativ effekt på olie- og offshore markederne og i de olieafhængige lande. Dette har ændret forudsætningerne for Maersk Oil, Maersk Drilling, APM Terminals og APM Shipping Services, hvor planer fokuseret på omstilling til de volatile markedsvilkår vil erstatte de tidligere udmeldte profit- og vækstmål,« skriver Nils Smedegaard Andersen i en kommentar til regnskabet.

Under telekonferencen for presse og analytikere uddyber topchefen:

»Det er tredje kvartal i træk, at vi nu må leve med betydeligt lavere oliepriser end tidligere år. Og der er det naturligt, at vi vurderer de virksomheder, som er påvirket af olieprisen. Vi fjerner nu de kvantitative mål for de virksomheder, som er påvirket af de lavere oliepriser,« uddyber han efterfølgende på ene telekonference, og tilføjer:

»Vi ændrer ikke vores ambitioner om at vokse, men vi behøver lidt mere fleksibilitet. Det giver lidt mindre gennemsigtighed på den korte bane, men det må vi så leve med.«

TV: Derfor kunne Mærsk overraske med regnskab

 

Finans-TV: Mærsk Line ud med stærkt resultat