Olie: Splittelse i Opec sender prisen lidt ned

Det er stadig ikke lykkes at klinke skårene i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, inden landene onsdag skal forsøge at nå til enighed om at begrænse olieproduktionen.

På råvarebørsen er nordsøolien, Brent, faldet til et niveau på 47,77 dollar tirsdag morgen fra omkring 48 dollar mandag eftermiddag ved 17-tiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS/Cooper Neill © Cooper N

Efter et ti timer langt internt møde mandag, har såvel Iran som Irak stadig indvendinger mod en aftale, oplyser en Opec-delegeret ifølge Bloomberg News.

Derfor er forslaget om at reducere produktionen med 1,2 mio. tønder om dagen i forhold til produktionen i oktober atter sendt fra embedsmandsniveau tilbage til ministerniveau.

På råvarebørsen er nordsøolien, Brent, faldet til et niveau på 47,77 dollar tirsdag morgen fra omkring 48 dollar mandag eftermiddag ved 17-tiden.

Ifølge børshuset Goldman Sachs ser oliemarkedet bare 30 pct. sandsynlighed for, at det ender med en aftale onsdag.

Lykkes det at få enderne til at mødes, vil olieprisen formentlig stige til lidt over 50 dollar per tønde og nå et gennemsnitligt niveau på omkring 55 dollar per tønde i første halvår af 2017. Kommer der ikke en aftale om at begrænse produktionen vil gennemsnitprisen i første halvår ligge på omkring 45 dollar, vurderer Goldman Sachs.

/ritzau/FINANS