Olie i den mexicanske golf tiltrækker ikke investorerne - avis

Efter 80 år med olie-sektoren i statens hule hånd, har den mexicanske regering åbnet for handel med private investorer. Onsdag kunne investorerne få del i Den Mexicanske Golf, men den viste sig ikke at være ligeså attraktivt som håbet.

Foto: NORDFOTO / A P MØLLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuffelsen var svær at skjule for den mexicanske regering, der måtte nøjes med at se to ud af 14 oliereservoirs uddelt. Den mexicanske regering havde håbet på at tiltrække investeringer i omegnen af 18 mia. dollar, men formåede ikke at overbevise hverken ExxonMobil, Chevron eller Statoil.

Det skriver Financial Times.

Direktør i National Hydrocarbons Commission, Juan Carlos Zepeda, undrer sig over, hvad der gik galt. En af de tre investorer der fik del i de to oliereservoirs, Ivan Sandrea, direktør hos Sierra Oil & Gas, siger til Financial Times, at prisen på selv de mindre områder i Den Mexicanske Golf, var sat for højt.

Før salget var flere skeptikere nervøse for at sælge ud af de mexicanske kronjuveler, og netop den tankegang fik embedsmænd fra regeringen til at inkorporere heftige garantikrav til virksomhederne, hvilket ifølge Zepeda skræmte nogle investorer væk.

Den mexicanske regering vil nu introducere en energireform, der har til formål at booste Mexicos haltende olieproduktion og give landets økonomi en tiltrængt kapitalindsprøjtning.