Ole Vagner i massive ejendomsinvesteringer

Keops-milliardæren Ole Vagner lader sig ikke stoppe af et underskud på over 330 millioner kr. i 2009 og et samlet tab på over én milliard siden 2008 i hans private firma. Han har netop kastet sig ud i svenske ejendomsinvesteringer for 200 millioner kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere Keops-stifter Ole Vagner har de to seneste år set værdien af sine mange ejendomme falde markant og farve bundlinjen i hans og familiens private firma Vagner Holding rød.

Det stopper dog ikke den mangeårige ejendomsinvestor, der trods et tab på over én milliard kroner i 2008 og 2009 netop har kastet sig ud i nye ejendomsinvesteringer.

Ole Vagner har købt to svenske ejendomme for i alt 200 mio. kr. ud af det krakkede Centerplan, der var ejet af ejendomsmilliardæren Carsten Leveau.

»Værdierne i min balance og de tab, der har været, afspejler, at jeg har været ramt af de faldende ejendomspriser. Men jeg har stadig luft fra banken og efter at være kommet mig over chokket fra finanskrisen, er jeg nu gået aktivt i gang med at investere igen,« forklarer Ole Vagner.

Keops tidligere frontfigur ser nemlig unikke muligheder på ejendomsmarkedet på den anden side af Øresund og har derfor investeret i et byggeprojekt i Malmø, der skal blive til 672 studielejligheder samt et indkøbscenter på godt 25.000 kvadratmeter, der er under ombygning.

Masser af muligheder

Ole Vagner understeger, at krisen giver folk som ham selv nogle unikke muligheder ,idet mange konkursboer og banker er meget opsatte på at sælge ejendomme fra uden om tvangsaktioner til en fornuftig pris for til gengæld at tilbyde lukrative lånepakker.

»Krisen giver nogle rigtig gode forretningsmuligheder, og derfor kan jeg ikke lade være med at engagere mig aktivt i mine investeringer, da der er masser af spændende muligheder,« siger Ole Vagner, der tabte over 330 millionr kr. alene sidste år men forventer en betydelig bedre bundlinje i år takket være en forbedring på det svenske ejendomsmarked.