Ole Andersen forlader Tiger-kæden

Selskabet bag butikskæden Tiger skifter ud på formandsposten. I stedet for Ole Andersen tager en anden sværvægter nu over i form af Vagn Sørensen.

Ole Andersen siger farvel til Tiger, hvor han har været bestyrelsesformand i to et halvt år. Vagn Sørensen overtager posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Butikskæden Tiger har været igennem en voldsom udvikling, siden kapitalfonden EQT i 2012 overtog 70 procent af ejerskabet. Nu får kæden ny bestyrelsesformand i form af Vagn Sørensen.

Ole Andersen har de seneste to og et halvt år siddet på posten som bestyrelsesformand for Zebra, som er selskabet bag Tiger. Men Ole Andersen, som også er formand for Danske Bank og B&O, stopper i Tiger på grund af »travlhed og andre opgaver«.

Partner hos EQT, Morten Hummelmose, udtaler i en pressemeddelelse, at Ole Andersen »har gjort et stort stykke arbejde for Tiger«.

»I løbet af Oles to og et halvt år som formand for bestyrelsen har Tiger mere end fordoblet antallet af butikker, medarbejdere, omsætning og resultat. Samtidig er ledelsen blevet styrket, og der er blevet opbygget en stærk organisatorisk struktur, som vil gøre den fortsatte ekspansion mulig,« udtaler Morten Hummelmose.

Tiger fik tidligere i år ny administrerende direktør, da Ole Andersen hev franske Xavier Vidal til Danmark fra en stilling som administrerende direktør for Body Shops EMEA-markeder (Europa, Mellemøsten og Afrika).

I juli besluttede stifterfamilien Lajboschitz at trække sig helt ud af Tiger-driften. Det medførte, at Tiger udover Lennart Lajboschitz mistede Simon Lajboschitz, som har stået i spidsen for butikskonceptet i Japan og indkøb af varer til nye markeder, og Sus Lajboschitz, som har haft titlen som kreativ direktør.

I den forbindelse forklarede Ole Andersen, at »den overgang er forløbet fuldstændig som forventet«. Han sagde samtidig, at selskaber har forskellige faser, og Tiger var klar til at gå ind i en fase uden stifter-familien som en del af driften. Nu ser det altså ud til, at en ny fase er påbegyndt i Tiger, og ifølge Morten Hummelmose bliver det en »nem overgang«.

»Både Ole og Vagn er industrielle rådgivere for EQT, og jeg er sikker på, at det bliver en nem overgang både for firmaet og bestyrelsen,« udtaler Morten Hummelmose.

Vagn Sørensen har været og er formand for en række af EQT’s porteføljeselskaber, herunder KMD, Scandic Hotels og SSP Group, der for nylig blev børsnoteret på London Stock Exchange. Morten Hummelmose lægger ikke skjul på, at Tiger kan ende på børsen og  fremhæver særligt Vagn Sørensens erfaring med børsnoteringer.

»Vagn er en meget erfaren bestyrelsesformand, som blandt andet også har været med til at børsnotere virksomheder tidligere og derfor har en masse erfaring fra børsmarkedet udover selvfølgelig at have en masse relevant generel betyrelseserfaring,« siger Hummelmose.

»I og med at børsnoteringen er en mulig exit-rute, så er det klart, man vælger en bestyrelsesformand, som har noget børserfaring. Det har Vagn, ligesom Ole har det,« siger han.

Vagn Sørensen ser ifølge en meddelelse fra Tiger frem til at afløse Ole Andersen som bestyrelsesformand.

»Jeg glæder mig til samarbejdet med Tigers ledelse og resten af ​​bestyrelsen, og til at fortsætte den imponerende rejse, som Tiger er på,« udtaler Vagn Sørensen.

Jacob Bier, der er bestyrelsesmedlem og var formand for Tigers bestyrelse indtil 2013, bliver næstformand. Han har været med fra begyndelsen af Tigers eksistens som Lennart Lajboschitz' forretningspartner og juridiske rådgiver.

Tiger åbnede sin første butik i København i 1995. I løbet af 2014 åbnede Tiger 124 nye butikker og gik ind i fem nye lande. Tiger har 489 butikker i 25 lande.