OK udbetaler rekordudbytte trods skærpet konkurrence

Energiselskabet OK præsenterer stort overskud og udbetaler 150 millioner til sine andelshavere. Det til trods for hård konkurrence.

Foto: ERIK JEPSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

295 millioner kroner. Så stort er OK-koncernens overskud, når skatten er betalt, mod 177 mio. kr. i 2015. Det står klart, efter at det danske energiselskab tirsdag fremlagde sit årsregnskab for 2016. Redkordudlodningen på 150 millioner kroner til ejerne er også en realitet, og om det siger administrerende direktør i OK, Jørgen Wisborg, følgende i en pressemeddelelse:

»Vi har haft en solid fremgang på stort set alle forretningsområder. Faktisk har vi oplevet den største vækst i mange år, og det gælder også på vores såkaldte flydende produkter. Det kan ikke ses på omsætningen, fordi de gennemsnitlige energipriser i 2016 var en del lavere end i 2015. Det danske brændstofmarked har været præget af tilkomsten af nye multinationale selskaber og en række mærkeskift. OK-kæden har i 2016 bevaret sin position som den største brændstofkæde til de danske bilister og øget kundeloyaliteten for eksempel gennem investeringer i ny teknologi.«


Selvom overskuddet er steget fra året før, så er omsætningen faldet. I 2015 omsatte firmaet for 7,3 milliarder. I 2016 ligger det tal på 6,9 milliarder kroner.

OK er leverandør af benzin, transportdiesel, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. OK-koncernen beskæftiger cirka 1.600 ansatte.