Oister ændrer ulovligt mobilabonnement

Begrænsning af datadeling er i strid med EU-regler, så nu har det »3«-ejede mobilselskab måttet ændre sit slagabonnement med ubegrænset dataforbrug.

Det er ulovligt at sætte begrænsninger ind i et mobilabonnement for, hvor mange data af abonnementet man har lov til at dele med andet udstyr, som trådløst kobles til mobiltelefonen og dermed kan bruge internetforbindelsen via den. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»3«s lavprismobilselskab, Oister, har fået vredet armen rundt på ryggen og ændrer med det samme på betingelserne i et nyt abonnement, som ellers var lanceret for at stjæle kunder fra konkurrenten Plenti, som TDC har købt.

Oister lovede nemlig fri tale og fri data for 129 kroner om måneden, og netop fri data er, hvad Plentis 90.000 kunder har været tiltrukket af, fordi ingen andre mobilselskaber i Danmark har abonnementer uden en øvre grænse.

Nye begrænsninger kom til

Det havde Oister så alligevel heller ikke. Ekstra Bladet tog nemlig fat i selskabet, og så blev de ubegrænsede data i stedet til »1.000 gigabyte data« om måneden. Og samtidig satte Oister en ny begrænsning ind, nemlig at højst 60 gigabyte data om måneden må deles med andre, der kobler på mobiltelefonen trådløst og bruger af dens abonnement.

Men det må man ikke, for det er en overtrædelse af de europæiske regler for netneutralitet, som skal sikre fri og åben adgang til internettet og også til selve udstyret.

Det har Plenti selv tidligere haft en sag med i Energistyrelsen, som er øverste danske telemyndighed, og Plenti måtte derfor ændre på sit abonnement, så det ikke begrænsede datadelingen.

Oisters nye abonnement – det første uden databegrænsning – er direkte målrettet Plentis kunder, som snart opsluges af TDCs Telmore. Men Oister kom uheldigt fra start og har måttet ændre abonnementet. Fold sammen
Læs mere

Direktør: Betingelserne er straks ændret

Oisters direktør, Jesper Bennike, erkender over for Ekstra Bladet, at selskabet er gået galt i byen.

»Vi er blevet gjort opmærksomme på, at internetdeling skal foregå uden begrænsning. Derfor har vi med det samme ændret betingelserne, så man frit kan dele data fra sin mobiltelefon med andre enheder,« siger han.

TDC har valgt 18. marts at lægge Plentis 90.000 kunder ind i sit andet mobilselskab, Telmore.