Også Telias kunder mister nu Discovery-kanaler

Måneders forhandlinger er brudt sammen, så Telias TV-kunder nu skal have nye kanaler i deres abonnement.

Fra tirsdag forsvinder Discoverys kanaler også fra 21.000 abonnenter på Telia TV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Mcsweeny
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også TV-kunderne hos Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia, mister nu alle Discovery Networks' kanaler, sådan som alle YouSee-kunder gjorde det ved årsskiftet.

Telia har trods måneders forhandlinger ikke kunnet blive enig med Discovery, som bl.a. står bag underholdnings- og sportskanalerne Kanal 4, Kanal 5, 6'eren og Canal 9. Derfor mister de 21.000 danske TV-kunder hos Telia fra tirsdag deres Discovery-kanaler.

Kanaler kan komme tilbage

Telias aftale med Discovery Networks udløb 2. marts og gælder på nordisk plan. Kanalerne forsvinder dermed også hos norske og svenske TV-kunder hos Telia, der ligesom YouSee har forsøgt at presse Discovery ned i pris. I Sverige drejer det sig om 770.000 TV-kunder.

Ifølge norske medier har Telia tilbudt Discovery en kortsigtet aftale på samme vilkår som hidtil, indtil en længere aftale kunne forhandles på plads. Discovery siger omvendt, at Telia ønsker at betale mindre for TV-kanalerne end resten af markedet.

»Vi kan ikke udelukke, at vi på et senere tidspunkt vil genintroducere nogle af kanalerne fra Discovery Networks. Det danske TV-marked er i konstant udvikling, og vi vurderer derfor løbende, hvordan vi sikrer et attraktivt prissat TV-produkt med relevant underholdning og gode oplevelser til vores kunder,« siger Sine Smith Jensen, der er Telias direktør for kommerciel styring, i en pressemeddelelse om ændringerne.

Ændringerne i Telias tre TV-kanalpakker betyder, at TV 2 Zulu erstatter Kanal 5 i 4One-pakken med 16 kanaler, som de fleste Telia TV-kunder har. I 4More, som er den mellemste TV-pakke med 26 kanaler, udgår Kanal 4, Kanal 6, 6eren, Canal 9, Eurosport 1 og Discovery Channel; de erstattes af CMore Stars, CMore First, CMore Hits, CMore Series og SF-kanalen.

I den store 4All-pakke med 43 kanaler udgår Kanal 4, Kanal 5, 6'eren, Canal9, Eurosport 1+2, Discovery Channel, Discovery ID, Discovery Science, Animal Planet og TLC. I stedet kommer CMore Stars, CMore First, CMore Hits, CMore Series og SF-kanalen ind.

Telia er en af de mindre TV-udbydere i Danmark men er Nordens næststørste teleselskab. Telia TV fungerer via en app, som gør det muligt at se TV på mobiltelefonen, computeren eller tabletten. Man kan også benytte en TV-boks, en Chromecast, en Apple TV-boks eller Apples trådløse Airplay-teknologi.

YouSee sagde nej til pakkeløsninger

Det TDC-ejede YouSee valgte fra årsskiftet at fjerne Discoverys kanaler fra alle sine faste TV-pakker, som tre fjerdedele af TDCs 1,1 millioner TV-kunder har abonnement på. YouSee ønskede at tilbyde Discoverys kanaler i løs vægt, altså én ad gangen, i sin bland-selv-TV-pakke, men Discovery nægtede at sælge kanalerne enkeltvis, fordi der er meget store forskelle på seertallene til de enkelte kanaler og dermed reklameindtægterne.

Fra 1. januar forsvandt de derfor fra YouSee-kundernes skærme. Dermed blev Discoverys seertal i Danmark pludselig noget nær halveret, da tæppet blev trukket væk under selskabets økonomi. Sendingen af Discoverys kanaler faldt ifølge Kantar Gallup 2.-19. januar fra gennemsnitligt 13 minutter dagligt i 2019 til seks minutter.

Discovery har valgt at køre hårdt på med sin streamingtjeneste Dplay, hvorigennem man kan se Discoverys kanaler, i forsøget på at fastholde så mange danske TV-kunder som muligt.