Også TDC og »3« kan slå sig sammen

TDC og »3« har samme leverandør af mobilnettene. Det kunne blive næste bryllup - om end nok på polsk, mener analytiker.

Administrerende direktør hos »3«, Morten Christiansen, har ingen kommentarer til et muligt fornuftsægteskab med TDC om et fælles mobilnet. Foto: »3« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er for lille til at have fire landsdækkende mobilnet, og dagens ægteskab mellem Telenor og Telia kan da også meget vel sprede sig.

Telenor og Telia, som tirsdag meddelte, at de fra næste år slår deres mobilnet sammen for at få bedre dækning langt hurtigere, har begge Nokia Siemens Networks som leverandør. Nokia Siemens Networks (NSN) er et fælles selskab ejet af den finske mobilgigant Nokia og det tyske industrikonglomerat Siemens.

Teknologisk giver det færre udfordringer, at begge net kommer fra samme leverandør, om end de stadig er forskelligt sat op.

Men også TDC og »3« - de eneste to andre selskaber med landsdækkende mobilnet i Danmark - deler leverandør. De har nemlig begge den svenske netværksgigant Ericsson.

»Nej, vi har ingen planer om netværksdeling,« siger presserådgiver hos TDC, Rasmus Avnskjold, til Business.dk.

Men det kan ikke udelukke, at der alligevel kan blive en slags bryllup ud af det.

»Jo, det kunne man nok forestille sig på en eller anden måde, men det bliver nok ikke et lige så intenst ægteskab som hos Telenor og Telia. Men jeg vil da ikke blive overrasket, hvis det sker, selv om de nok snarere vil leve på polsk,« lyder vurderingen fra teleanalytiker John Strand, direktør for Strand Consult.

En anden mulighed er udlicitering.

»For TDC har det været en rigtigt god forretning at udlicitere driften af sit mobilnet til Ericsson. Det kunne man da også forestille sig, at »3« gjorde,« siger John Strand.

»3« er Danmarks fjerdestørste mobilselskab efter TDC, Telenor og Telia.

»3« har Ericsson som netværksleverandør. Det har TDC også. Kunne man forestille sig, at »3« tog kontakt til TDC eller omvendt?

»Nu står det jo frit at forestille sig, hvad man har lyst til. Det har jeg dog ingen kommentarer til. Det, der er sket i dag, står for Telenors og Telias regning. Det er jo en lidt speciel måde, de har gjort det på, og ikke helt som forventet. Men, nej, det giver ingen direkte implikationer,« siger administrerende direktør for »3«, Morten Christiansen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Telenors og Telias samarbejdsaftale.