Også Parkens anden rigmand sælger aktier

Chancen for at få lidt ekstra penge på kistebunden var den primære motivation for Karl Peter Korsgaard Sørensen, der er storinvestor i Parken og netop har solgt aktier for 3,7 mio. kr. (opdateret 11.58)

De to storinvestorer i parken Erik Skjærbæk (øverst) og Karl Peter Korsgaard Sørensen  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller han til RB-Børsen.

- Ved du hvad? Der var mulighed for at score lidt kroner. Jeg kan bare konstatere, at jeg havde fået en højere kurs, end jeg havde givet, siger Karl Peter Korsgaard Sørensen.

Storinvestorens selskab KPS Invest er sammen med LD og Erik Skjærbæk de tre største aktionærer i Parken. I sidste uge solgte Erik Skjærbæk aktier for 5,3 mio. kr. og hentydede samtidig til, at han kunne straffe nogle spekulanter, der havde købt op i kølvandet på stigninger i aktiekursen efter rygter om russisk interesse for Parken. Den tankegang ligger ikke bag Karl Peter Korsgaard Sørensens aktiesalg.

Læs også: Parken-aktien stiger kraftigt før Champions League kamp

- Jeg er ikke sat i verden for at straffe nogen, siger Parken-investoren.

Han understreger samtidig, at salget kun udgør en lille andel af hans samlede beholdning af Parken-aktier. Karl Peter Korsgaard Sørensen sidder på cirka 16 pct. af aktierne i Parken Sport og Entertainment.

Læs også:
Ugebrev: Næppe nogen russisk aftale om Parken

- Vi har en andel af Parken, som vi er yderst tilfredse med. I forhold til den samlede mængde så flytter salger her jo ikke noget. Men det giver måske til en julegave, som du selv nævner, siger Karl Peter Korsgaard Sørensen, der afviser, at salget bunder i spekulation.

- Det har absolut ikke noget med det at gøre. Kursen fik nogle yoyo-ture på baggrund af medieskriverierne, som måske lokkede nogle med ind i gamet. Ellers ligger kursen jo stabilt. Det er det lange seje træk. Vi tror på, at det kører efter den plan, som er blevet meldt ud, siger storinvestoren.

Han slår fast, at han kun har kendskab til den russiske interesse i Parken fra medierne.

Læs også: Formand hemmeligholder Parken-tilbud

- Om det er noget, der fortsætter i denne uge, er I jo med til at afgøre, siger Karl Peter Korsgaard Sørensen.

Ifølge Morten Langer fra Aktieugebrevet skal aktiesalget ikke tolkes derhen, at Karl Peter Korsgaard Sørensen ligeså stille forsøger af afhænde sin aktieandel, som et led i den eventuelle overtagelse af Abramovich-familen. Han vurderer, at hverken han og Erik Skjærbæk ønsker sælge sine aktieandele i Parken.

”Hvis der var optræk til, at han (Karl Peter Korsgaard Sørensen) ville sælge alle sine aktier, så havde han ikke fedtet rundt med et så relativt lille beløb, som 3,7 mio. kr. er. Jeg har heller ikke set nogen signaler på, at hverken Korsgaard-Sørensen eller Skjærbæk vil sælge deres andel. Jeg føler mig ret overbevist om, at de to bliver siddende og forsøger at skaffe nogle værdier i Parken,”  siger Morten Langer.