Offshore-firma får kæmpeordre

Dong Energy overdrager i fire år ansvaret for at modificere og vedligeholde olie- og gasinstallationerne i Nordsøen til Esbjerg-firmaet Semco Maritime.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

20-30 nye job og en vækst på 20 procent i 2011. 

Efter to år præget af afmatningen i den globale økonomi forventer offshore-firmaet Semco Maritime A/S i Esbjerg i 2011 en kraftig vækst i både omsætning og indtjening, oplyser firmaet i en udsendt presssemeddelelse i kølvandet på offentliggørelsen af en kæmpeordre fra Dong Energy.

Fremgangen vil især gøre sig gældende i olie- og gasdivisionen, der også omfatter aktiviteterne inden for offshorevind.

- Vi mærkede for alvor vendingen i fjerde kvartal af 2010. Særligt de store værfter har fået et stigende antal ordrer på nye olie- og gasinstallationer - jack-up-rigge, semisubmersibles, produktionsskibe (FPSO’er) og moduler til platforme, hvilket skaber øget efterspørgsel efter de løsninger, vi kan levere, siger adm. direktør Steen Brødbæk.

Læs også på evb.dk:

Firma scorer stor norsk ordre

Semco Maritime valgte i 2009 at fokusere på at opbygge kompetencer og effektive processer inden for fire fokusområder, herunder olie og gas.
 
Strategien har nu resulteret i en fireårig kontrakt med DONG Energy om at modificere og vedligeholde energikoncernens olie- og gasinstallationer i den danske del af Nordsøen. I takt med, at Dong Energy opbygger egne produktionsfaciliteter i norsk og britisk sektor, vil også disse anlæg være omfattet. Samarbejdet bygger på en EPCI-kontrakt – engineering, indkøb, konstruktion og installation – og har en ramme på 100 millioner kroner årligt over fire år, med mulighed for forlængelse, fortæller firmaet i den udsendte meddelelse.

- Den nye aftale med Dong Energy er en milepæl, der bekræfter, at vi er i stand til at opnå EPCI-kontrakter med store olie- og gasoperatører inden for det strategisk vigtige område, modifikation og vedligehold. Målet er at opnå lignende kontrakter i hele Nordsø-området, hvilket kræver, at vi er skarpe i alle processer, og at vi kan præstere sikkerhed, effektivitet og kvalitet, siger Steen Brødbæk.  

Ansvarlig for Dong E&P’s teknologi og operationer, Senior Vice President Lars Bruvoll, oplyser, at Semco Maritime målt på parametre som sikkerhed, miljø, kompetencer og kvalitet afgav det bedste tilbud på EPCI-kontrakten. Dong E&P har et mangeårigt samarbejde med Semco Maritime, der har været involveret i blandt andet modifikationsopgaver på Siri-feltet.

- Semco Maritime er en leverandør, som vi har stor tillid til kan løse opgaverne, og vi satser på et mangeårigt samarbejdsforhold. Vores felter i den danske del af Nordsøen bliver ældre og ældre, og der skal arbejdes hårdt for at holde omkostningerne til modifikationer og vedligehold på et fornuftigt niveau, så produktionen fortsat vil være rentabel, siger Lars Bruvoll

Han tilføjer, at Dong E&P’s vækststrategi i Norge og England kan åbne yderligere muligheder for Semco Maritime i takt med, at energikoncernen får egne installationer på disse markeder.

Foruden egen organisation får Semco Maritime tilført specialviden fra ingeniørvirksomhederne Cowi og ISC, der vil være faste samarbejdspartnere i kontraktperioden. Semco Maritime vil i den kommende tid fortsætte tendensen fra årets to første måneder og ansætte yderligere 20-30 nye medarbejdere.

Selv om aftalen med Dong Energy først vil få fuld virkning fra 2012, forventes ordreporteføljen i olie- og gasdivisionen på grund af andre ordrer øget med over 100 millioner kroner i første kvartal af 2011. Hertil kommer en gunstig udvikling i de øvrige divisioner.

I olie- og gasdivisionen ligger også aktiviteterne inden for offshorevind, og her agter Semco Maritime at styrke sin position på det kraftigt voksende marked for transformerplatforme og installationsudstyr i Nordeuropa.

Senest har virksomheden indgået aftale med Bladt Industries A/S om at levere el, instrumentering, mekanik og installation på transformerplatformen til Danmarks hidtil største offshorepark, Anholt
Havmøllepark, der får en kapacitet på 400 MW. Med denne og to øvrige ordrer har Semco Maritime fået nye ordrer til en værdi af ca. 80 mio. kr. inden for offshorevind.  

- I 2011 forventer Semco Maritime en vækst på ca. 20 procent. Væksten vil være fordelt på alle divisioner, og vi har i årets tre første måneder fået bekræftet, at der på ny er vækst i markedet. Men der forestår fortsat et benhårdt arbejde med at optimere alle processer og nedbringe omkostninger for at nå målene på det globale marked, siger Steen Brødbæk i den udsendte meddelelse.