Offshore-branchen bag ny pris

Sikkerhedsprisen skal skabe opmærksomhed om offshoreindustriens høje sikkerhedsniveau og uddeles første gang ved en sikkerhedskonference og udstilling i Esbjerg.

Sikkerhed er et vigtigt tema i offshoreindustrien, som derfor vil hædre en person eller en virksomhed, der gør særligt meget for sikkerheden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Offshoreindustrien med videncentret Offshore Center Danmark i spidsen har stiftet en pris, som skal skabe opmærksomhed om branchens høje sikkerhedsniveau, både inden for olie- og gassektoren og havvindmøllesektoren, fortæller centret i en udsendt pressemeddelelse.

Den ny pris kaldes Sikkerhedsprisen og uddeles første gang 28. marts 2012 ved en konference og udstilling i Esbjerg, hvor sikkerhed og adfærd er det overordnede tema. - Sikkerhedsprisen er en påmindelse om, at offshoreindustrien nok er et råt miljø, og at man skal passe på sig selv, men at der også gøres meget for at øge sikkerheden. Selvom mange arbejdspladser er placeret på platforme og fartøjer i Nordsøen, er uheldsstatistikken væsentligt lavere i offshoreindustrien end i andre industrier, forklarer projektkoordinator Tommy Petersen, Offshore Center Danmark.

Læs også:

Offshore-branchen kigger i krystalkuglen International offshore mødes i Esbjerg
Lykke Friis vil i dialog med oliebranchen

Offshore-satsning over for udlandet - Trods forholdsvis få uheld er det vigtigt altid at have fokus på sikkerheden. De fleste uheld sker på grund af menneskelige fejl, og vi håber, at Sikkerhedsprisen kan bidrage med at fastholde fokus, så branchens ansatte bliver mindet om, at sikkerhed også er et personligt ansvar, tilføjer han. Sikkerhedsprisen er et af de initiativer, som Offshore Center Danmarks særlige netværksgruppe HSSE for sikkerhed, sundhed, og miljø har taget, siden netværksgruppen blev etableret i 2009.

Blandt medlemmerne af netværksgruppen er den verdensomspændende udbyder af sikkerheds- og beredskabskurser, Falck Nutec, Arbejdsmiljøeksperten, AMU-Vest samt olieselskabet Shell, der samtidig er hovedsponsor for Sikkerhedsprisen. - Som et af verdens førende energiselskaber spiller Shell en særdeles vigtig rolle i bestræbelserne på at imødekomme den stigende energiefterspørgsel på en økonomisk, miljømæssigt og socialt ansvarlig måde. Derfor vil vi gerne takke offshorebranchen for at give os muligheden for at sponsorere denne pris og dermed understrege, hvor højt sikkerhed er placeret i vores målsætning om at skabe mere sikre arbejdspladser for alle, siger Nicola Gordon, chef for Shells aktiviteter i den danske del af Nordsøen. Sikkerhedsprisen består af en skulptur formet en af anerkendt kunstner, et diplom og ikke mindst æren. Prisen kan tildeles en enkeltperson, en organisation eller en virksomhed og uddeles første gang på den kombinerede udstilling og konference Sikkerhed Offshore - Adfærd i Praksis, som finder sted i Esbjerg 28. marts 2012.