Offentlige arbejdspladser i bund med IT-image

Offentlige arbejdspladser ligger i bund i en imageanalyse af Danmarks 110 største IT-arbejdspladser. Vurderingen kommer fra professionelle inden for IT-området.

Det offentlige skraber bunden i en imageundersøgelse af Danmarks 110 største IT-arbejdspladser. Syv ud af de ti lavest rangerede IT-afdelinger findes således inden for stat, regioner og kommuner, fremgår det af analysen fra Version 2, Ingeniørens it-avis. Analysen bygger på svar fra Danmarks it-professionelle.

"Mange offentlige virksomheder har ledelsesproblemer, og langt hen ad vejen har man det image, man har fortjent. Dem, der skaber dit image, er først og fremmest dine egne medarbejdere. Jungletrommerne er helt afgørende for dit omdømme som arbejdsplads," siger kommunikationsrådgiver i Nordisk Kommunikation Pelle Carlo Nilsson til Version2.

Direktør for analysevirksomheden Gartner i Danmark, Henrik Zangenberg, peger også på, at et ry om dårlig løn og politisk indblanding spiller ind. Der er en opfattelse af, at man bare bliver tvunget til at bruge de forkerte løsninger til de rigtige problemer, og ''at IT bare skal fuldføre sindssyge politikerbeslutninger''.

/ritzau/