Østjydsk Bank: Landbruget giver øgede nedskrivninger på 20 mio.

Østjydsk Bank er den seneste bank i rækken, der har måttet nedskrive på grund af landbruget. Banken øger nu sine nedskrivninger med 20 mio. kr., lyder det i en meddelelse.

Arkivfoto. Østjydsk Bank må nedskrive 20 mio. kroner på grund af landbruget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Bankens igangværende oprydningsproces og de fortsat lave afregningspriser på landbrugets primære produkter har øget bankens behov for nedskrivninger i fjerde kvartal 2014, hedder det.

- De yderligere nedskrivninger er blandt andet drevet af, at udsigten til en løsning af handelskrisen mellem EU og Rusland er meget usikker, og at varigheden af krisen er vanskelig at forudse, skriver banken videre.

Østjydsk Bank har tidligere oplyst, at den igangværende oprydningsproces kombineret med den nuværende krise i dansk landbrug, gav nedskrivninger i fjerde kvartal 2014 i niveauet 30 mio. kr. Men nu ses altså nedskrivninger i fjerde kvartal 2014 "i niveauet 50 mio. kr." mod de tidligere udmeldte 30 mio. kr..

Samlet for 2014 venter banken således nu i alt at nedskrive i niveauet 315 mio. kr. i 2014 mod 254 mio. kr. i 2013.

Trods de øgede nedskrivninger venter banken at kunne opfylde lovens mindstekrav for såvel kapitalprocent samt egentlig kernekapitalprocent.

Årsregnskabet ventes 25. februar.

Flere andre banker har i løbet af januar taget ekstra nedskrivninger på deres landbrugsaktiviteter med nedjusteringer af forventningerne til følge. Salling Bank, Skjern Bank, Vestjysk Bank, Lollands Bank og Spar Nord.

Det er specielt faldende priser på svinekød og mælk, der presser bankerne, som også er hårdt ramt af handelskrisen mellem EU og Rusland.