Østjydsk Bank kan få Aarhus-rigmand som hovedaktionær

Aarhus-rigmanden Henrik Lind kan være vej på mod at blive hovedaktionær i Østjydsk Bank

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Finanswatch er han en af tre investorer, som står bag en aktieemission, der skal sikre fremtiden for den økonomisk pressede bank.

Det oplyser kilder til Finanswatch.

I slutningen af august meddelte Østjydsk Bank, at det for at sikre sin fremtidige eksistens havde indgået aftale med tre professionelle investorer om en garanteret aktieemission på 83,4 mio. kr. Og det er altså her, at Henrik Lind, der har tjent kassen gennem energihandelsselskabet Danske Commodites, skulle stå klar i kulissen.

Finanswatch skriver, at Henrik Lind allerede i dag har interesser i banken, da han har investeret et større tocifret millionbeløb i form af ansvarlig lånekapital.

I forbindelse med emissionen er det så planen, at det lån bliver konverteret til aktiekapital. Og da stemmeretsbegrænsningen i banken samtidig skal hæves, hvilket er en forudsætning for, at Henrik Lind deltager i emission, ligner det derfor ifølge Finanswatch en overtagelse af banken.

Henrik Lind, der i øjeblikket også er en af hovedpersonerne i en budkrig om rederiet Mols-Linien, har ikke ønsket at kommentere sagen.

- Jeg kommenterer ikke rygter, og det har jeg heller ingen planer om at gøre i den her sammenhæng, siger Henrik Lind til Finanswatch.

Indtil videre har Arbejdernes Landsbank, der sammen med Købstædernes Forsikring er den eneste storaktionær i Østjydsk Bank, meddelt, at den er en af de tre investorer, som deltager i emissionen på 83,4 mio. kr.

Ud over aktieemissionen har én professionel investor lovet at give et hybrid lån på 75 mio. kr. som en del af bankens redningsplan.