Østerbro-selskab jagter danske investorer på svensk børs

Det danske biotekselskab Nuevolution er på vej på børsen i Stockholm efter at have valgt Danmark fra. Selskabet håber, at også danskere vil købe sig ind i aktien, der sandsynligvis kan købes inden nytår.

Foto: BOB STRONG. Børsen i Stockholm
Læs mere
Fold sammen

Private danske investorer kan snart købe aktier i biotekselskabet Nuevolution med hovedsæde på Østerbro i København. Det selvom selskabet har valgt at blive noteret i Stockholm frem for København.

»Vi vil være i et marked, hvor der er stor aktivitet. For den størrelse virksomhed vi er, så er der ikke nok aktivitet i København, men i Sverige er der et helt andet aktivitetsniveau. Derudover har vi været ejet af hovedsageligt svenske  aktionærer, så springet er ikke så stort,« siger Alex Haahr Gouliaev, adm. direktør for Nuevolution.

Selskabet, der blandt andet udvikler medicin mod kræft og inflamatoriske sygdomme, sigter efter at hente 225 mio. svenske kr., svarende til  181 mio. danske kr. Planen er, at nogle af dem skal komme fra danske investorer.

»Vi vil meget gerne have danske investorer, og udbyder aktierne via Nordnet,« siger Alex Haahr Gouliaev.

Nuevolutions ejerkredsen tæller blandt andre SEB Venture Capital, SEB Utvecklingsstiftelse, Industrifonden og Sunstone Capital. De vil i første omgang notere selskabet på minibørsen First North i Stockholm, men planen er, at Nuevolutions på sigt skal indgå i børslisterne blandt hovedselskaberne på den svenske børs.

De eksisterende aktionær har givet tilsagn om at købe 42,8 pct. af aktierne. De resterende aktier skal sælges til institutionelle investorer og til privatinvestorer i Danmark og Sverige.

Nuevolution er ét blandt flere danske selskaber, som har valgt børsen i Stockholm frem for København.  Målet er på længere sigt at rykke op på den »rigtige« børs i Sverige.

»Vi vil gerne over en markedsværdi på mindst en mia. svenske kr. før vi kan komme på hovedbørsen. Men hvis alt går vel, og vi leverer de nyheder, som vi har planlagt, så vil vi på sigt gerne opnotere selskabet inden for 6, 12 eller 24 måneder,« siger Alex Haahr Gouliaev.

Selskabet er specielt i den forstand, at ingen af Nuevolutions produkter i fase ét, den første af tre faser før et produkt kan gøres kommercielt. Det betyder, at der går lang tid, før selskabet begynder at tjene penge.

»Vi er ca. et år fra at begynde testning i mennesker. Fra man starter klinisk testning, til produkterne står nede apoteket, kan der typisk gå fem til syv år, « siger Alex Haahr Gouliaev.

Topchef Alex Haahr Gouliaev har en Phd-grad i kemi og har tidligere arbejdet for Neurosearch, indtil han i 2001 stiftede Nuevolutions. Hans finansdirektør Henrik Simonsen har tidligere været en Danmarks førende aktieanalytikere og har siden arbejdet i corporate finance-afdelingerne i Nordea og SEB. Her har han blandt andet været med til at børsnotere Chr. Hansen.

Nuevolution har ikke fremlagt en præcis dato for, hvornår børsnoteringen finder sted. Men med mandagens offentliggørelse af planerne tegner det til, at det kan ske inden jul.

TV: Dansk selskab vil børsnoteres i Sverige