Össur-topchef: Opkøb giver synergimulighed og ny produktlinje

Islandske Össur er godt tilfreds med mandagens køb af det britiske proteseselskab Touch Bionics, der giver selskabet mulighed for at tilbyde helt nye produkter til de eksisterende kunder. Det fortæller selskabets administrerende direktør Jon Sigurdsson.

- Det er ret vigtigt, fordi købet tilfører en helt komplet produktlinje, som vi manglede. Vi har aldrig kunnet tilbyde vores kunder proteser til den øvre del af kroppen eller til hænder. Det kan vi nu, siger han til Ritzau Finans.

Ifølge direktøren skaber opkøbet også gode muligheder for synergier, fordi de to selskaber henvender sig til den samme kundegruppe.

- Særligt i vores salgskanal er der gode muligheder for synergier. Vi servicerer præcis de samme kunder. Det er det vigtigste. Man kan tilføje, at vi har et mere globalt fodaftryk, når det kommer til marketing og salg steder i verden, hvor Touch Bionics er mere inaktive, siger han.

Det er dog ikke alle synergimulighederne, der skal gribes lige med det samme, og selskabet planlægger ikke at ændre på fremstillingen af produkterne, selv om den større produktion senere kan få en indflydelse på omkostningerne.

Det islandske selskab forventer, at det i løbet af et par år vil kunne løfte overskudsgraden op til Össurs eget niveau, men opkøbet kan mærkes med det samme.

- Det gør en forskel lige med det samme, men vi vil lige give os selv to til tre år til at få marginerne op til det samme niveau, som Össur har nu, siger Jon Sigurdsson.

Prisen for det britiske selskab er omkring 255 mio. kr.