Össur kaster kvart milliard efter britisk selskab

Det islandske proteseselskab Össur køber britiske Touch Bionics for omkring 255 mio. kr., hvilket udvider selskabets produkter til også at omfatte proteser til den øvre del af kroppen. Det oplyser Össur i en meddelelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Touch Bionics havde sidste år en omsætning på 15 mio. pund og et driftsresultat før skat, renter samt af- og nedskrivninger på 0,9 mio. pund.

Touch Bionics beskæftiger 120 personer og har kontorer i Skotland, Tyskland og USA.

Det islandske selskab fremhæver, at købet giver selskabet mulighed for at have en komplet portefølje af proteseprodukter, som nu altså også omfatter armproteser. Derudover skriver Össur, at det kombinerede selskab står godt til at styrke deres position på verdensmarkedet.

- Touch Bionics har udviklet en banebrydende arm-teknologi og skabt et stærkt brand de seneste år. Opkøbet er en vigtig milepæl Össur, da det markerer indgangen til den øvre del af protesemarkedet, siger Jon Sigurdsson, administrerende direktør for Össur, i en meddelelse.

Össur forventer, at man inden for to-tre år vil kunne løfte marginerne op til Össurs eget niveau.

Det islandske selskab har finansieret købet gennem sine eksisterende kreditfaciliteter, og købet er gennemført per dags dato. Købet får ikke indflydelse på selskabets forventninger til 2016.