Össur-chef: Det koster penge at spare penge

Fra andet halvår vil selskabets spareplan slå igennem og forbedre resultaterne.

Foto: HALLDOR KOLBEINS. »Omkostningerne er steget på grund af de spareinitiativer, som vi har gennemført« siger Jón Sigurdsson til Ritzau Finans.
Læs mere
Fold sammen

Andet kvartal og første halvår som helhed har vist et fald i den islandske protese- og skinneproducent Össurs resultater på trods af en omsætningsfremgang. Ekstraordinære omkostninger har ædt de ekstra indtægtskroner, men allerede fra andet halvår vil selskabets spareplan slå igennem og forbedre resultaterne. Det fortæller administrerende direktør Jón Sigurdsson til Ritzau Finans.

I andet halvår sendte stigende omkostninger inden for salg- og marketing samt generelle- og administrative omkostninger resultatet før skat ned på 11,3 mio. dollar mod 13,3 mio. dollar i andet kvartal sidste år. Det på trods af, at omsætningen steg 3,3 mio. dollar til 106,0 mio. dollar.

»Omkostningerne er steget på grund af de spareinitiativer, som vi har gennemført. Vi har gennemført omkostningstiltag, det vil spare os 8 mio. dollar om året om årligt og 5 mio. dollar i andet halvår. De tiltag har kostet os 4,5 mio. dollar,« siger Jón Sigurdsson til Ritzau Finans.

En del af planen har været at udflytte den nordamerikanske produktion til Mexico, hvor arbejdskraften er billigere. Den udflytning er mere eller mindre helt på plads nu.

»Det har vi gennemført og har eksekveret planen. Vi kommer til at spare omkring 4 mio. dollar om året bare på den flytning. Vi har gennemført den nu, og det har allerede skabt besparelser. Det har kompenseret for en advers udvikling på det amerikanske marked,« siger Jón Sigurdsson.

Jón Sigurdsson understreger, at hvis man fjerner engangsomkostningerne fra regnskabet, er bruttomarginen på linje med sidste års.