Ørstedaftale kan bane vejen for dansk eksporteventyr

Der er lagt op til et eksporteventyr, efter at rivalerne Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners er rykket ind på havvindmøllemarkedet i Taiwan.

Opførelsen af vindmølleparkerne i Taiwan kan komme til at koste omkring 40 mia. kr., mener konsulenthuset K2 Management, idet Taiwan ikke har nogen særlig erfaring med havvind og i skrivende stund kun har to vindmøller i havet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har sat sig på næsten halvdelen af udbuddet af havvindmølleparker i Taiwan, og det kan bane vej for andre danske firmaer.

Opførelsen af vindmølleparkerne i Taiwan kan komme til at koste omkring 40 mia. kr., mener konsulenthuset K2 Management, idet Taiwan ikke har nogen særlig erfaring med havvind og i skrivende stund kun har to vindmøller i havet.

»Hvis man kigger på den danske andel af den samlede udbudte mængde, har Danmark taget en pænt stor del. Det er imponerende flot og beviser endnu en gang, at vi virkelig har nogle kompetencer, som der ikke er så mange, der har,« siger Ole Bigum, der er driftsdirektør i K2 Management, til Jyllands-Posten.

CIP, der skal opføre to projekter på samlet 600 megawatt samt yderligere 300 megawatt i samarbejde med to lokale selskaber, har hyret MHI Vestas til at levere møllerne og er samtidig en del af et konsortium med Bladt Industries, der skal levere fundamenter. Derudover er Rambøll engageret med en lokal rådgiver, hvilket ifølge Michael Hannibal, der er partner i Copenhagen Infrastructure Partners, er med til at sikre de nødvendige kompetencer, samtidig med at de lokale bidrager.