Ørsted udvider sin ledelse og siger farvel til vindchef

Chefen for Ørsteds succesrige vindkraftdivision, Samuel Leupold, fratræder sin stilling for at bruge mere tid med familien. Samtidigt udvider energiselskabet sin koncernledelse.

Vindenergichef hos Ørsted, Samuel Leupold, har besluttet at fratræde sin stilling hos energiselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

En af de vigtigste personer bag Ørsteds succesrige havvindforretning, schweizeren Samuel Leupold, har besluttet at fratræde sin stilling i det danske energiselskab. Det skriver Ørsted i en fondsbørsmeddelelse. Samuel Leupold har besluttet at tage en pause for at bruge mere tid med sin familie efter gennem et par år at have pendlet frem og tilbage mellem sit hjem i Schweiz og Ørsteds kontorer i København og London.

»Det har været en sand fornøjelse at have Samuel med i den øverste ledelse de sidste fem år. Hans utrættelige drive, pligtopfyldenhed, strategiske tænkning og faglige dygtighed har haft stor betydning for udviklingen af Ørsteds Wind Power-forretning fra at være en relativt ny og umoden virksomhed til en industrivirksomhed i fuld skala, der er globalt førende inden for sit felt. Vi kommer til at savne ham, men jeg har stor forståelse og respekt for hans beslutning, og jeg ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden,« udtaler adm. direktør Henrik Poulsen i meddelelsen.

Ørsted benytter samtidigt Leupolds farvel til at tilføje nye medlemmer til koncernledelsen. Samuel Leupolds stilling overtages af tyskeren Martin Neubert, der igennem en længere periode er blevet mere og mere synlig udadtil i Ørsted og har haft en stor stjerne i koncernen. De seneste år har han været strategichef i Ørsteds vindmølledivision.

»Jeg er rigtig glad for, at Martin Neubert er klar til at træde til og overtage efter Samuel. Martin har arbejdet tæt sammen med Samuel og har spillet en væsentlig rolle i at drive den udvikling, der har sikret Wind Power sin position som globalt førende inden for havvind. Martin besidder alle de nødvendige strategiske og driftsmæssige kompetencer samt den erfaring, der skal til for at stå i spidsen for Ørsted Wind Powers videre globale vækstrejse,« siger Henrik Poulsen videre.

Efter Ørsted (det daværende DONG) kort efter sommerferien solgte sin olie- og gasdivision til britisk-schweiziske Ineos, har havvinddivisionen været tæt på altoverskyggende i energiselskabet. For at reflektere dette udvider Ørsted sin koncernledelsen fra fem til syv personer: Neubert overtager Samuel Leupolds plads, mens to andre profiler fra vinddivisionen, Ole Kjems Sørensen og Anders Lindberg, ligeledes indtræder i ledelsen hos Danmarks niendestørste virksomhed.

Ledelsen i Ørsted vil fremover derudover bestå af CEO Henrik Poulsen, CFO Marianne Wiinholt, direktør for kraftværker Thomas Dalsgaard samt direktør for distribution og customer services Morten Buchgreitz.

Samuel Leupolds opsigelse efterlader dog umiddelbart nogle huller bag sig i Wind Power-divisionen. Inden nytår stoppede svenskeren Mats Vikholm i Ørsted og skiftede til konkurrenten Vattenfall, mens Samuel Leupold altså også siger farvel nu. Dermed er to medlemmer af syvmands-ledelsesholdet i Wind stoppet på få måneder. Ledelsen i Wind Power består af Ole Kjems Sørensen, Anders Lindberg, Jens Jakobsen og Martin Neubert.