Ørsted skiller sig af med sit sidste udenlandske kraftværk

Ørsted har indgået en aftale om at sælge sin ejerandel på 50 pct. i det hollandske kraftværk Enecogen til et helejet datterselskab af amerikanske Castleton Commodities International.

Tilbage har Ørsted syv kraftvarmeværker i Danmark, som selskabet ejer og driver. Herudover har det to reserveværker, der producerer varme, og et reserveværk, der producerer el.(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med frasalget ejer Ørsted ikke længere kraftværker uden for Danmark, oplyser den danske energivirksomhed - tidligere kendt som Dong Energy - i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

»Enecogen er et meget velfungerende gasfyret kraftværk og et af de mest effektive i Europa. Frasalget er et led i Ørsteds strategi om at afhænde ikke-kerneaktiver og i stedet udelukkende fokusere på grøn energi,« siger Jasper Vis, Ørsteds landechef i Holland, i meddelelsen.

Hvad Ørsted får for salget af ejerandelen i Enecogen, fremgår ikke af meddelelsen.

Tilbage har Ørsted syv kraftvarmeværker i Danmark, som selskabet ejer og driver. Herudover har det to reserveværker, der producerer varme, og et reserveværk, der producerer el.

De fleste af kraftvarmeværkerne er allerede blevet konverteret eller er ved at blive konverteret fra fossile brændsler til udelukkende at køre på bæredygtig biomasse.

/ritzau/FINANS