Ørsted sælger 50 pct. af nyerhvervede havvindaktiver i USA til partner

Energiselskabet Ørsted har fredag frasolgt 50 pct. af visse af sine nyerhvervede havvindaktiver i New England til den amerikanske partner Eversource for cirka 225 mio. dollar.

Siden 2016 har Ørsted og Eversource været partnere på havvindmølleprojektet Bay State Wind i Massachusetts, og med fredagens salg styrker de to selskaber deres strategiske 50/50-partnerskab i det nordøstlige USA yderligere, skriver Ørsted i en meddelelse.

- Vækstpotentialet på det amerikanske marked for havvind har aldrig været større, idet en række delstater har forpligtet sig til at udbygge havvind i større skala, siger Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør i Ørsted Offshore.

- Jeg er glad for at kunne udvide vores strategiske partnerskab med Eversource i det nordøstlige USA og byde dem velkommen som partnere på vores nye havvindmølleprojekter, hvilket vil gøre det muligt for joint venture-selskabet at udnytte synergier på tværs af de forskellige projekter i New England.

- Kombinationen af Ørsteds position som verdens førende inden for havvind og Eversources stærke regionale tilstedeværelse giver os en stærk platform til at udvikle havvindprojekter i New England, fortsætter Martin Neubert.

De frasolgte havvindaktiver drejer sig om Revolution Wind-projektet med en samlet kapacitet på 704 megawatt (MW), South Fork-projektet med en kapacitet på cirka 130 MW samt to havvindområder, der endnu ikke er udviklet, men som potentielt kan udvikles til en kapacitet på et godt stykke over 1000 MW.

Salget har ingen betydning for Ørsteds forventninger til regnskabsåret 2019 eller på det forventede investeringsniveau for 2019.

/ritzau/FINANS