Ørsted-direktør: Europa vil fortsat være det stærkeste vækstmarked

2018 bliver et vigtigt år for det danske energiselskab Ørsted, der både er i gang med at udbygge vindforretningen i Europa, USA og Taiwan.

Foto: Mads Claus Rasmussen

På det amerikanske marked er politikerne i flere stater blevet mere positivt stemt over for havvind, og også i Taiwan fik Ørsted tidligere godt nyt, da fire af selskabets projekter blev godkendt af det taiwanske agentur for miljøbeskyttelse.

I Europa blev det også til sejre i flere auktioner for selskabet, men her var priserne samtidig udsat for et nedadgående tryk sidste år.

Udviklingen af Ørsted vindforretning står Martin Neubert nu i spidsen for, efter at han i februar satte sig i direktørstolen for Wind Power-divisionen. Og hans plan er, at der også skal være fremgang de næste år.

- Vi skal vokse i offshorevind. Nu også med et meget stærkt fokus uden for Europa. Det betyder ikke, at vi negligerer Europa eller nedprioriterer det. Vi ser det stadig som det stærkeste vækstmarked i årene fremover inden for offshorevind, siger den nye direktør til Ritzau Finans.

- Der er positivt momentum i de forskellige kernemarkeder i Europa, som vi opererer i. Der er også nyt vækstpotentiale i regionen i Baltic Sea, og andre markeder udvikler også en interesse for offshorevind, fortsætter han og henviser til blandt andet Frankrig og Belgien.