Ønske om store vindmøller ved kysterne

Op til 170 meter høje vindmøller nær kysterne skal være alternativ til de udskældte møller på land.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København, Århus og tre andre byer præsenterer torsdag et storstilet projekt for cirka 200 vindmøller langs danske kyststrækninger for Folketingets Energipolitiske Udvalg.

Berlingske Tidende skriver, at op til 170 meter høje møller ned til én kilometer fra kysterne ifølge planen skal være et alternativ til de udskældte møller på land og de dyre projekter langt ude på havet.Energiselskaber, elproducenter og vindmøllelaug fra de fem byer vil have Folketinget til at ændre loven for at få blæst det omfattende projekt i gang.

Den økonomiske støtte, vindmøller på land kan opnå, rækker ifølge Berlingske Tidende nemlig ikke til at puste liv i de kystnære vindmøller, som projektmagerne i København, Århus, Kalundborg, Sønderborg og Bornholm har på bordet.- Vi kommer med et projekt, der er 25 procent billigere end den kommende havvindmøllepark ved Anholt. Det giver 12.000 arbejdspladser, og det bringer Danmark tæt på målet om 30 procent vedvarende energi i 2020, siger direktør Lars Therkildsen fra Københavns Energi, der skal udrulle den del af planen, der omfatter Københavns Kommune.

/ritzau/