Ønske om mere tid til Google-aftale

Omstridt bogaftale skal justeres efter kritik fra det amerikanske justitsministerium.

Internet-giganten Google indgik i 2004 de første aftaler med en række amerikanske universiteter om at scanne gamle bøger ind og gøre dem tilgængelige på Internet. Foto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den stort anlagte høring om Internet-giganten Googles omstridte aftale med den amerikanske forlæggerbranche bliver nu udsat.

Sagen skulle have været for retten på Manhattan 7. oktober, men forlæggerne har bedt om mere tid som følge af, at det amerikanske justitsministerium fredag i sidste uge udtrykt stor skepsis ved aftalen og anbefalede parterne at drøfte forholdene.

Kritik af monopol

Google og Authors Guild og Association of American Publishers indgik i 2005 en aftale, som giver Google lov til at scanne alle bøger, som man ikke kan identificere ophavsretsejeren til, eller hvor ophavsretten på grund af forfatterens død er faldet bort.

Det har udløst stor kritik, som også Googles konkurrenter - Microsoft og Yahoo - har blandet sig i. Kritikerne mener, at aftalen giver Google en monopolagtig adgang til det amerikanske bogmarked, et synspunkt, som justitsministeriet er enigt i.

Nu er der bedt om ekstra tid frem til 6. november.