Ølkongens tønder buldrer derudaf

Der er penge i specialøl - og jo mere specielt des flere penge, lader det til.

Mikkel Borg Bjergsø - manden bag Mikkeller Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks ukronede ølkonge, Mikkel Borg Bjergsø, der under navnet Mikkeller er kendt videnom blandt klodens ølentusiaster, buldrer derud af med sine ølopfindelser og barer og restauranter.

Holdingselskabet bag Mikkeller-imperiet opnåede således sidste år en fremgang i nettoresultatet fra 11 til 18,5 mio. kr. Dermed har Mikkel Borg Bjergsø nu ophobet en egenkapital på næsten 53 mio. kr. i sit stort set gældfri holdingselskab.

Mikkeller blev stiftet af Mikkel Borg Bjergsø og vennen Kristian Keller i 2006, men efter kort tid blev Kristian Keller købt ud, og det ejes i dag af fuldt ud af Mikkel Borg Bjergsø.

Fra begyndelsen var der tale om et såkaldt fantombryggeri, der lejede sig ind på andre bryggerier for at få bryggerikapacitet til egne ølopskrifter. Siden har Mikkeller etableret  egne barer og restauranter i Danmark og udlandet, blandt andet i Bangkok, Barcelona, Reykjavik, San Francisco, og Seoul, mens der er nye barer på vej i Taipei, Singapore, Los Angeles og Porto.

Langt den største del af indtjeningen i Bjergsø Holding stammer fra brygaktiviteterne i Mikkeller. Datterselskabet Mikkeller ApS havde sidste år en vækst i bruttofortjenesten på 62 pct. til 30,6 mio. kr. Nettoresultatet blev næsten fordoblet til 15,1 mio. kr.