Øl-gigant øger salget solidt

Verdens næststørste bryggeri SABmiller har oplevet en pæn vækst i første kvartal. Kvartalet, der sluttede den 30. juni bød på en organisk volumenvækst på 5 pct.

Foto: TIM WIMBORNE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Specielt Asien og Rusland viste stærk vækst. Kigger man på omsætningen steg den med 7 pct. organisk og indregnet valutaeffekter. Der er udfaldet af en forøgelse af prisen per solgte hektoliter på 2 pct.

- Vi har fortsat med at øge investeringerne bag vores brands, og som forventet er råvarepriserne steget moderat. Gruppens finansielle udvikling i kvartalet er på linje med forventningerne, skriver SABMiller i sin kvartalsopdatering.

I Europa steg volumen med 5 pct., mens volumen i det for danske Carlsberg vigtige russiske marked steg med hele 11 pct.

- De russiske volumener steg i takt med en general forbedring af markedet oven på et svagt første kvartal sidste år, der blevet skadet af en stor afgiftsstigning, skriver SABMiller.

SABmiller melder også om bedring i Ukraine. I Asien oplevede SABMiller ligeledes en volumenvækst på 11 pct., ledt an af en vækst på 14 pct. i Kina. I Indien steg volumen med 13 pct. år til år.

Yderligere vækst i markedsandelen og forbedrede vejrforhold sammenlignet med de alvorlige storme, der hærgede første kvartal sidste år, sikrede den kinesiske vækst med en stærk udvikling i vest- og centralkina, skriver SABMiller.

Ritzau Finans