Økonomisk øretæve til Aller

Den omtalte Se og Hør-sag har tilsyneladende ramt Aller Holdings hårdt. Koncernen kommer ud af 2014 med et dundrende underskud på 60 millioner kroner. Forventningerne var et overskud på over 100 millioner kroner.

Aller-koncernen kommer ud af 2014 med et dundrende underskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kaotisk Se og Hør-sag, der fik stor mediebevågenhed i løbet af 2014, har efter alt at dømme klædt Aller Holdings økonomisk af til skindet.

I sit årsregnskab for 2014, som Aller-koncernen fremlagde torsdag, må koncernen sluge et primært driftsresultat, der er negativt med 60 millioner kroner. Et fald på 180 millioner kroner siden året før.

Driftsresultatet ligger markant under de udmeldte forventninger, som var et positivt resultat på mellem 100 og 125 millioner kroner. I Aller-lejren er det tydeligt, at utilfredsheden med resultatet er stort:

»Koncernen har haft et udfordrende år med vanskelige markedsforhold og fortsat meget kraftige fald i oplagene for både ugeblade og magasiner samt et væsentligt reduceret annoncesalg. Koncernen har derudover i efteråret 2014 besluttet at afvikle den norske trykkerivirksomhed. Det opnåede driftsresultat for 2013/2014 er ikke tilfredsstillende,« lyder det i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet til trods, er koncernomsætningen steget med 375 millioner kroner til 4.558 millioner kroner. Årets resultat efter skat og minoritetsinteresser udgør et overskud på 59 millioner kroner mod 159 millioner kroner sidste år.

Det samlede fald på ugebladsmarkedet dækker som i de foregående år over fortsat store udsving fra marked til marked og fra blad til blad. Det totale ugebladsmarked er gennemsnitligt faldet med knapt 8 procent i Norden

Væsentligste akkvisitioner i året er køb af 95 procent af Euro Travel ApS (Kulturrejser), de resterende 50 procent af Scandinavian Online AS og 100 procent af Make Your Mark. Endvidere har koncernen erhvervet tre magasiner i Finland.

Aller Media A/S, det danske datterselskab under Aller Holding A/S, som også har omfattende aktiviteter i Norge, Sverige og Finland, offentliggjorde også torsdag sit årsregnskabet for 2013/2014. Det danske selskab kommer ud af det seneste regnskabsår med en nettoomsætning på 1,2 milliarder kroner, som er en stigning på 16 procent i forhold til sidste års nettoomsætning. Samtidig nåede datterselskabet et driftsresultat på minus 3,7 millioner kroner og et resultat før skat på minus 7,9 millioner kroner.

 

I maj 2014 blev datterselskabet Aller Media A/S i sin egenskab af at være juridisk ejer og udgiver af ugebladet Se og Hør sigtet i den nævnte Se og Hør-sag. Aller Media A/S fik både revisorer og advokater til at undersøge sagen, der efterfølgende medførte afskedigelse af en række ledende medarbejdere samt indføring af en lang række skærpede regler og kontroller såvel i Aller Media A/S som i den øvrige del af koncernen i Norden.

Aller Media A/S samarbejder med involverede myndigheder om sagens opklaring, som fortsætter i 2015.