Økonomisk krise giver flere tomme kontorer

Antallet af ledige kontorer og andre erhvervslokaler fortsætter med at vokse, fordi virksomhederne er usikre på deres økonomiske fremtid.

"Usikkerheden mindsker virksomhedernes lyst til at udvide eller tvinger dem til at afskedige ansatte eller lukke. Det er derfor helt naturligt, at efterspørgslen på erhvervslokaler er faldet, og antallet af ledige kvadratmeter stiger, ligesom færdiggørelsen af nye kvadratmeter, der udvider markedet, spiller ind," siger økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Ledigheden for kontorer er på landsplan steget 0,6 procentpoint gennem det seneste kvartal og 2,3 procentpoint over det seneste år. Det betyder, at ledigheden på landsplan nu er 6,8 procent, viser tal fra Online-Lokalebørs Statistikken.

I Københavns by og Københavns omegn er ledigheden for kontorer steget med henholdsvis 1,0 og 0,5 procentpoint i forhold til sidste kvartal, og der er tilsvarende sket en stigning på henholdsvis 3,4 og 1,8 procentpoint i forhold til samme periode sidste år. Ledighedsprocenten for kontorlokaler i Københavns by og Københavns omegn ligger i årets andet kvartal på henholdsvis på 7,4 og 8,3 procent. "Virksomhederne fortsætter med at tilpasse sig den økonomiske situation. Usikkerheden mindsker virksomhedernes lyst til at udvide eller tvinger dem til at afskedige ansatte eller lukke. Det er derfor helt naturligt, at efterspørgslen på erhvervslokaler er faldet, og antallet af ledige kvadratmeter stiger, ligesom færdiggørelsen af nye kvadratmeter, der udvider markedet, spiller ind," siger økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Markedet for lager- og produktionslokaler oplever også en stigende ledighed, mens ledigheden for detailhandelslokaler er mere stabil over det meste af landet.