Økonomien i DR kortlægges først til jul

Først om et års tid kan danskerne se frem til en forklaring på, hvordan det kunne gå så galt med økonomien i DRs byggeøkonomien i Ørestaden, der indtil videre er overskredet med én milliard kroner.

Er DRs generaldirektør Kenneth Plummer ansvarlig for budgetoverskridelsen på en millard kroner i DRs byggeri? Eller er det bestyrelsen? Eller... Først til jul bliver der placeret et ansvar, når eksterne revisorer kigger DR i sømmene. <br>Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
En undersøgelse af økonomien bag byggeriet i Ørestaden er af så stort et omfang, at opgaven skal i EU-udbud. Det betyder, at danskerne først kan se frem til en redegørelse til jul.

Politikerne blev i fredags enige om, at det er en uvildig revisor - og ikke advokater eller en kommissionsundersøgelse - der skal stå for undersøgelsen af økonomien i DR, skriver Børsen.

"Der var enighed om, at hele forløbet fra planlægningen af DRs udflytning og indtil i dag skal undersøges, og at alle elementer af beslutningsprocessor og sagsgange skal indgå i en revisorundersøgelse," siger Enhedslistens medieordfører Per Clausen og fortsætter:

"Vi er også enige om, at når undersøgelsen foreligger, skal vi diskutere det igen politisk for at tage stilling til, om der er nogen, der skal gøres ansvar gældende over for, hvad enten det er bestyrelsen, generaldirektøren, eller hvem det måtte være."

Når planen for en redegørelse er på plads, skal opgaven sendes i EU-udbud. Det tager omkring tre måneder, og først derefter begynder arbejdet med at gennemgå økonomien i DRs byggeri - en opgave, der kan koste mellem seks og 12 millioner kroner, ifølge Dansk Folkepartis medieordfører Louise Frevert.

Hun understreger, at finansieringen af projektet hverken bliver taget fra DR eller af skatteborgernes penge.

"Vi skal ikke ud og skaffe pengene - de er i en art manko. Det er nogle procenter, der er betalt for meget ind af licenspenge, som DR nu får tilbage igen. Så DR og skatteborgerne skal altså ikke atter stå for skud."