Økonom: Sparkle Roll byder næppe meget over 85 kr. for B&O-aktier

Bang & Olufsens aktionærer skal på den korte bane ikke vente et købstilbud, der er meget højere end de 85 kr., Sparkle Roll Group torsdag betalte for en stor aktiepost i det danske elektronikklenodie.

Bang & Olufsens aktionærer skal på den korte bane ikke vente et købstilbud, der er meget højere end de 85 kr., Sparkle Roll Group torsdag betalte for en stor aktiepost i det danske elektronikklenodie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen efter at have tygget på den relativt kortfattede meddelelse om Sparkle Roll Groups aktiekøb.

Af meddelelsen fremgår det, at Sparkle Roll Group, og dets ejer, den kinesiske rigmand Qi Jianhong, har købt en aktiepost på 13,1 pct. af den hollandske fond - Delta Lloyd Asset Management. Købsprisen er 85 kr. per aktie, eller den pris, som Berlingske Business tidligere har skrevet, at den kinesiske rigmand var klar til at betale.

Og netop kurs 85 kan være stridspunktet og årsagen til, at forhandlingerne mellem Sparkle Roll Group, Bang & Olufsen og selskabets øvrige store aktionærer har trukket ud.

Begyndelsen til slutspillet

»En antagelse kunne være, at købet og buddet er begyndelsen til slutspillet om Bang & Olufsen, og at der de kommende dage vil komme et bud på den resterende del af Bang & Olufsen, som bestyrelsen måske aktuelt har fået og tygger på.«

»En anden kunne være, at bestyrelsen ikke anser kurs 85 for værende tilstrækkelig attraktivt, til at de kan og vil anbefale det,« reflekterer Per Hansen.

Da Qi Jianhong i forvejen havde en indirekte ejerandel på 5,6 pct. i Bang & Olufsen, er han efter torsdagens opkøb blevet Bang & Olufsens største aktionær med 18,7 pct. af aktierne. Men han er trods sin erklærede kærlighed til Bang & Olufsen næppe villig til at betale meget mere for aktierne på den korte bane.

»Det må være en selvfølge, at Delta Lloyd er godt orienteret om, hvad forløbet har været, og at de har været mere end blot på sidelinjen. Derfor er det helt urealistisk, at der inden for kort tid kommer et bud, som er lidt, noget eller meget højere end 85. Det vil stride mod al logik. I givet fald har Delta givetvis sikret sig en bagdør til et højere bud,« vurderer Per Hansen.

Han regner med, at kursen på Bang & Olufsen fredag morgen vil springe op i niveauet 80-84 kr.

Sandsynligheden for, at der findes en anden interesseret byder, så der kan opstå budkrig, anser Per Hansen for meget lille.

B&O-aktien steg i torsdagens handel med 5,7 pct. til 74,50 kr.