Økonom: Skjærbæk vil overgive sig til Abramovich

Storaktionær Erik Skjærbæk er ingen forhindring for Arkady Abramovich, hvis han ønsker at nappe magten i Danmarks største fodboldklub. Det vurderer sportsøkonom.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arkady Abramovich skal ikke forvente synderlig hård modstand fra storaktionær i Parken Sport & Entertainment, Erik Skjærbæk, i kampen om indflydelse i F.C. København, hvis Abramovich junior skulle finde på at købe LDs aktiepost i selskabet, sådan som rygterne har forlydt de sidste par dage.

Erik Skjærbæk har ellers gennem et stykke tid købt voldsomt op af Parken-aktier i. Så sent som i dag købte rigmanden for 2,1 mio. kr., men det er ikke for at positionere sig i magtkampen mod LD og Abramovich, lyder vurderingen fra sportsøkonom ved CBS, Troels Troelsen.”Erik Skjærbæk køber op nu, så han kan stå bedre i en forhandlingssituation med Abramovich. Ikke fordi han vil have magt. Han har tidligere meldt ud, at han ikke er interesseret i fodbold, men i stedet at gøre en god forretning. Jeg tror også, at han har fået nok nu. Og hvis han kan komme ud af det her nu, så er han også tilfreds. Han gjorde noget, som ingen troede på, og hvis han laver en avance på plus 50-100 pct., så står han tilbage som en af Danmarks helt store finansielle supermænd,” siger Troelsen.

Han tror, at Skjærbæk og Parkens anden storaktionær, Karl Erik Korsgaard Sørensen, lægger sig fladt på ryggen, hvis Abramovich-klanen virkelig ønsker at gøre sit indtog i F.C. København med købet af LD's aktier, som udgør 30 pct. af de samlede aktier i Parken.

”Hvis de vil virkelig vil have indflydelse, så er det kun et spørgsmål om prisen på den næste blok af aktier. Alt er til salg for penge. Selv for Erik Skjærbæk.”Sandsynligheden for at russerne vil købe F.C. København ønsker Troels Troelsen ikke at forholde sig til, men han vurderer, at ideen med et FCK-opkøb ikke er helt hul i hovedet.

”Det giver god mening for dem at investere i FCK. De er næsten med garanti med i Champions League de næste mange år. Derudover bliver der efterhånden mindre forskel på klubberne i Europa, efter UEFA har indført det såkaldte Financial Fair Play, hvor klubberne ikke må have gigantiske underskud og købe hovedløst ind af dyre spillere, som man i virkeligheden ikke har råd til. Så jeg tror faktisk det kan løbe rundt, nu hvor UEFA altså er godt i gang med at udrydde de mest latterlige klaphatte, der kun driver fodboldklubber som legetøj.”

Troels Troelsen peger desuden på, at Arkady Abramovich’ eventuelle køb af F.C. København kan åbne op for højprofilerede lejemål af spillere fra storklubben Chelsea, hvor farmand Roman er klubejer.