Økonom om utilregnelig Lauritz-aktie: Det er tæt på at være en katastrofe

Lauritz-aktien vågnede tirsdag morgen op til flere klø, da aktien faldt med næsten 4 pct. Det lignede endnu dag i rødt, da en aktiehandel til blot 10 kr. pludseligt sendte aktien voldsomt i vejret med hele 13 pct. Investeringsøkonom har dybe panderynker over Lauritz-aktiens ekstreme sving.

Foto: Foto: Lauritz.com. Ægteparret bag Lauritz.com, Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm, må spejde langt efter stabilitet i deres børsnotering.
Læs mere
Fold sammen

Lauritz.com-aktien fortsætter tirsdag med at rode rundt på børsen som en elefant i en lille glasbutik. Aktien har levet et temmelig omtumlet børsliv siden den turbulente notering i sommer, som i første omgang blev udskudt i sidste minut.

Siden midten af august havde aktien indtil i går mistet godt 23 pct. af sin markedsværdi, hvilket svarer til et tab på omkring 110 mio. kr. Lauritz-aktien havde også kurs mod et større fald på næsten 4 pct. tirsdag morgen, da en række småbud pludseligt bankede auktionshusets aktiekurs voldsomt i vejret.

Den daglige omsætning af Lauritz.com-aktier har siden børsintroduktionen været ekstremt lille. Og tirsdag formiddag kunne en aktiehandel til en værdi af blot 10 danske kroner trække aktien op med hele 13. pct. Aktien lå klokken 9.27 til en pris på 11,45 svenske kroner, da en handel på en enkelt aktie pludseligt trak kursen op i kurs 12,95.

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, er ikke imponeret over det voldsomme spring i aktiekursen hos Lauritz.com.

»Det er tæt på at være en katastrofe. Lauritz.com har som børsnoteret selskab ikke brug for store overskrifter. Selskabet har i stedet brug for, at investorerne får tillid til, at børsnoteringen er på vej i den rigtige retning. Og hvis det er sådan, at aktiekursen kan svinge med 15 pct., hvis der bliver handlet 20 aktier, så er det jo et meget godt udtryk for, at selskabet slet ikke har fået den stabilitet, som det har brug for,« siger Per Hansen.