Økonom: Nuværende markedsværdi af Torm virker høj

De nuværende Torm-aktionærer vil efter planen komme til at sidde på 0,8 pct. af det fortsættende selskab, når rederiets restrukturering forventeligt senere på måneden falder endeligt på plads.

Torm Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Baseret på tirsdagens kurs på 0,40 kr. per Torm-aktie har selskabet en markedsværdi på 291,2 mio. kr. - og dermed værdisættes hele selskabet reelt til 36,4 mia. kr. ud fra den aktuelle kurs.

Og en værdisætning i de luftlag virker umiddelbart til at være for høj, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

»Selv om værdien af en Torm-aktie kan virke lav i absolutte termer, er den samlede værdi af det fortsættende Torm høj. Når de nye aktier senere bliver optaget til notering, vil det sandsynligvis være en øjenåbner, at udvandingen vil have kurseffekter for de nuværende aktionærer«, siger Per Hansen.

I forbindelse med restruktureringen bliver antallet af Torm-aktier udvidet fra de nuværende 728 mio. aktier til hele 95,9 mia. aktier.

Udvandingen sker, fordi kapitalfonden Oaktree har tilført skibe til Torm for til gengæld at få en betydelig ejerandel, mens en række af Torms banker er gået med til at nedskrive en del af gælden.

Hvis man kigger på Torms aktiver korrigeret for gæld efter restruktureringen, så lander den såkaldte NAV-værdi, netto-aktiv-værdi, på cirka 824 mio. dollar. Det svarer til omkring 0,06 kr. per aktie, og det er et stykke fra den nuværende børskurs, konstaterer Torm da også.

»Hvis man omregner det (aktiver korrigeret for gæld, red.) til NAV per aktie i danske kroner, så svarer det til cirka 0,06 kr., hvilket er væsentligt under den nuværende børskurs«, noterer rederiets formand, Flemming Ipsen, i den beretning, han har holdt til aktionærerne tirsdag.

Torm-aktien er dog faldet omkring 27 pct. i løbet af tirsdagen, så det kan tyde på, at aktionærerne mener, at aktien er for højt prissat. Per Hansen vurderer dog fortsat, at prissætningen af Torm ser ud til at være høj.

»Det ændrer lidt, at aktien falder knap 30 pct., men det ændrer ikke ved, at aktiekursen i forhold til værdien i selskabet ser høj ud, og der er formentlig god plads til, at aktien kan falde en del endnu«, siger Per Hansen til Ritzau Finans.

Torm regner med at gennemføre restruktureringen 13. juli, mens rederiet venter at offentliggøre et noteringsprospekt omkring 24. juli med henblik på at få de mange nye aktier noteret til handel.