Økonom: F.C. København er én milliard værd

Hypen omkring F.C. København er i øjeblikket så høj, at Parken Sports & Entertainment ville kunne sælge fodboldklubben for rundt regnet én milliard, vurderer sportsøkonom.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainments storaktionær Erik Skjærbæk fortsætter med at købe aktier i selskabet. I dag, tirsdag, har han således købt 45.221 aktier for 4,3 mio. kr. Dermed ser det ud til, at Skjærbæk fortsætter mønsteret fra sidste gang, Parken kom med regnskab, hvor han dagene efter købte aktier for samlet omkring 6 mio. kr.Og opkøbet er ikke helt hul i hovedet, hvis man spørger sportsøkonom ved CBS, Troels Troelsen. Han vurderer nemlig, at F.C. København, som er grundelementet i Parken Sport & Entertainment, som isoleret forretning er rundt regnet én mia. kr. værd.

Kan sælges for en milliard

”Hvis de får skilt FCK-aktien ud og formår at udnytte den hype, der er om klubben nu, så vil jeg sige, at det er en god forretning. Jeg vil skyde på, at selve fodboldforretningen vil kunne sælges for en milliard. Det bør den simpelt hen kunne indbringe. Især nu, hvor de helt sikkert får 100 mio. kr. om året de næste to-tre-fire år, så længe Danmark kan holde 12.-pladsen på UEFAs rangliste. Nummer ét i Danmark er stensikker på en Champions League-plads, og lige nu er der ingen, der kan røre FCK i Superligaen,” siger Troels Troelsen.Han mener, at Skjærbæk med købet også sender en signal til potentielle investorer om, at F.C. København er værd at satse på.

”Han lader kursen blafre en lille smule, og så køber han. Men han kan ikke bare købe som en gal, for så vil han hæve kursen til skade for ham selv. Prisen på Parken-aktien stiger hurtigt, hvis man er for aggressiv. Han køber det, der allerede er rystet løs. Ikke mere. Men han tror på forretningen, og han signalerer til omverdenen, at aktien er noget værd. Og samtidig positionerer han sin magt, således at LD bliver mindre betydningsfulde,” konstaterer Troels Troelsen.

Solidt regnskab mandag

F.C. København kunne mandag præsentere et solidt regnskab, idet man opjusterer forventningerne til hele årets resultat til 60 mio. kr. mod tidligere 30 mio. kr. Hovedårsagen ifølge selskabet selv er deltagelsen og succesen i den lukrative Champions League. Gælden er dog stadig høj, idet den ligger på ca. 1,6 mia. kr.