Økologiske mælkeproducenter forlader Arla

Økologiske mælkeproducenter forlader mejerigiganten Arla i stor stil. Betalingen er bedre andre steder, lyder forklaringen.

Foto: Niels Ahlmann Olesen

Danmarks suverænt største mejerikoncern, Arla Foods, er presset på økologien.

Ifølge Jyllands-Posten har Arla mistet en femtedel af sin økologiske mælkeproduktion i Danmark, eller hvad der svarer til 61 millioner liter mælk om året.

Den simple forklaring er, at andre mejerier betaler bedre end mejerigiganten, skriver Jyllands-Posten. Det drejer sig både om mejerier i Tyskland og konkurrenter herhjemme.

Timingen erikke specielt god for Arla, da økologisk mælk bliver revet ned af hylderne rundt om i Europa.

Hos Arla er man ærgerlige over at have tabt mælkeproducenterne.

»Efterspørgslen stiger hurtigere end produktionen, og visse øko-mejerier - især syd for grænsen - tilbyder lige nu og de kommende måneder en højere betaling, end vi gør. Vi er ærgerlige over udmeldelserne, men vi er ikke et sekund i tvivl om, at Arla vil forblive konkurrencedygtige på den lange bane,« siger Poul Krogsgaard, administrerende vicedirektør i Arla Foods, til Jyllands-Posten.

Blandt de mejerier herhjemme, der har overtaget Arlas økologer, er Thise og Naturmælk. De forklarer begge til Jyllands-Posten, at de økologiske mælkeproducenter er søgt mod deres virksomheder for at få bedre betaling for mælken.