Økologiske mælkeproducenter forlader Arla

Økologiske mælkeproducenter forlader mejerigiganten Arla i stor stil. Betalingen er bedre andre steder, lyder forklaringen.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks suverænt største mejerikoncern, Arla Foods, er presset på økologien.

Ifølge Jyllands-Posten har Arla mistet en femtedel af sin økologiske mælkeproduktion i Danmark, eller hvad der svarer til 61 millioner liter mælk om året.

Den simple forklaring er, at andre mejerier betaler bedre end mejerigiganten, skriver Jyllands-Posten. Det drejer sig både om mejerier i Tyskland og konkurrenter herhjemme.

Timingen erikke specielt god for Arla, da økologisk mælk bliver revet ned af hylderne rundt om i Europa.

Hos Arla er man ærgerlige over at have tabt mælkeproducenterne.

»Efterspørgslen stiger hurtigere end produktionen, og visse øko-mejerier - især syd for grænsen - tilbyder lige nu og de kommende måneder en højere betaling, end vi gør. Vi er ærgerlige over udmeldelserne, men vi er ikke et sekund i tvivl om, at Arla vil forblive konkurrencedygtige på den lange bane,« siger Poul Krogsgaard, administrerende vicedirektør i Arla Foods, til Jyllands-Posten.

Blandt de mejerier herhjemme, der har overtaget Arlas økologer, er Thise og Naturmælk. De forklarer begge til Jyllands-Posten, at de økologiske mælkeproducenter er søgt mod deres virksomheder for at få bedre betaling for mælken.