ØK forventer mindre omsætning

Krise i Venezuela påvirker fødevare- og transportkoncernen.

Læs mere
Fold sammen
Fødevare- og transportkoncernen ØK sænker forventningerne til omsætningen for 2009, mens selskabet fastholder forventningerne til driftsresultatet, EBIT. Det fremgår af koncernens halvårsrapport.

ØK venter nu en omsætning på 6,5 mia. kr. mod tidligere udmeldte 7,5 mia. kr. Det skyldes, at den økonomiske nedgang har ramt Venezuela, hvor den store EAC Foods-division nu ventes at vokse med 27 pct. mod tidligere udmeldte 35 pct., hedder det i regnskabsmeddelelsen.

Samtidig advares der om, at den besværlige adgang til dollar i det kommunistiske land kan føre til en yderligere sænkning af forventningerne.

»Manglen på dollar og den meget langsommelige tildeling af udenlandsk valuta til de officielle kurser fra den venezuelanske nationalbank vil imidlertid fortsat skabe usikkerhed om timingen af import af råvarer og produktionsudstyr. Dette vil medføre en forsinkelse i implementeringen af den igangværende kapacitetsudvidelse i EAC Foods. Hvis det ikke er muligt rettidigt at få stillet USD til rådighed til den officielle kurs til indkøb af råvarer til produktionen, vil det være nødvendigt for EAC Foods at købe den fornødne valuta på det parallelle marked. Dette vil medføre højere vareforbrug og finansielle omkostninger samt påvirke forventningerne til 2009 negativt,« hedder det i regnskabet.

EBIT ventes fortsat at være på omkring 600 mio. kr. Den fastholdte bundlinje på den lavere omsætning svarer til en overskudsgrad på 11 pct. for hele året mod tidligere udmeldte 10 pct., oplyser ØK.

RB-Børsen