Øhh...hvem er egentlig formand for FC Nordsjælland?

Efter Pathways Groups indtog i fodboldklubben FC Nordsjælland er der opstået tvivl, om hvem der faktisk er bestyrelsesformand i klubben. Af CVR-registeret fremgår det, at den omstridte oliemilliardær, Bob Finch, er blevet ny formand, men det er en fejl, oplyser klubben.

FC Nordsjælland kom i starten af december på udenlandske hænder. Klubbens ejer, Allan K. Pedersen har solgt sine aktier til en engelsk investorgruppe. Det kom frem på et pressemøde tirsdag d. 15. december 2015, hvor der også blev meldt ud om et overraskende comeback til Kasper Hjulmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Det er sjældent, at der er decideret tvivl om, hvem der er bestyrelsesformand for en virksomhed.

Men ikke desto mindre er det tilfældet i FC Nordsjælland, der tilbage i december blev solgt for et trecifret millionbeløb til udenlandske investorer, da den mangeårige ejer Allan K. Pedersen solgte så godt som alle sine aktier.I spidsen for investorkredsen stod Tom Vernon, men som Berlingske Business kunne beskrive, talte den også den omstridte olierigmand Robert »Bob« Finch.

I forbindelse med salget oplyste klubben, at man ville sammensætte en ny bestyrelse i starten af januar, og hvis man skal tro CVR-registret, så er man i mål med den øvelse.

I registeret optræder Bob Finch som formand, mens Tom Vernon er menigt bestyrelsesmedlem for klubben.

Hos FC Nordsjælland oplyser mediechef Kristoffer Skadhauge imidlertid, at det er Tom Vernon, der er bestyrelsesformand, og at der er tale om en »fejl«, da man har indberettet oplysninger om den nye bestyrelse til CVR. Ifølge mediechefen vil det blive rettet »hurtigst muligt«, så Tom Vernon figurerer som klubbens formand i CVR-registret.

Foruden Bob Finch er tre andre nye ansigter trådt ind i klubben, fremgår det af CVR-registeret.

Matthew Geoffrey Kidson træder ind som direktør i klubben, hvor Ole Palmå fortsat har titel i administrerende direktør. Ifølge LinkedIn er Matthew Kidson aktuelt økonomidirektør i det afrikanske akademi, Right To Dream, som FC Nordsjælland har indgået et samarbejde med i forlængelse af Pathways opkøb af klubben.

Derudover indtræder Charles Vernon i bestyrelsen, og her er der ifølge Berlingske Business' oplysninger tale om Tom Vernons far.
Som den sidste er en Thomas Spencer Williams ligeledes trådt ind i bestyrelsen, men det har ikke været muligt at finde yderligere oplysning på hans baggrund.