Øget skiferproduktion kan standse olieprisstigninger

Øget produktion af skifer i USA lægger låg på olieprisstigningerne.

Der kan blive lagt låg på olieprisstigningerne i slutningen af 2017, i takt med at amerikanske skiferproducenter sætter skub i produktionen i de sidste seks måneder af året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sergei Karpukhin
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Store olieproducenter er begyndt at skære i produktionen, og oliepriserne er også steget på det seneste. Men der kan blive lagt låg på olieprisstigningerne i slutningen af 2017, i takt med at amerikanske skiferproducenter sætter skub i produktionen i de sidste seks måneder af året.
Det mener det amerikanske finanshus JPMorgan ifølge CNBC.

- Mod anden halvdel af året vil en forøgelse af skiferproduktionen sætte ind, siger Scott Darling, der er analysechef for olie- og gas i JPMorgans Asia Pacific-division, til CNBC.

Han forklarer, at vedvarende oliepriser på omkring 50 dollar per tønde i andet halvår i 2017 vil få den amerikanske skifervækst til at stige med 200.000 tønder om dagen, og oliepriser på omkring 60 dollar per tønde vil betyde en stigning på 600.000 tønder om dagen i skifervæksten.- Yderligere stigninger i olieprisen kan betyde, at skiferproduktionsvæksten vil nå over 1 mio. tønder om dagen, uddyber han.

JPMorgans olieprisestimat ligger på omkring 58 dollar per tønde Brent-olie i de første tre kvartaler af 2017, men finanshuset venter en nedgang i olieprisen til 55 dollar per tønde i fjerde kvartal, da den øgede skiferproduktionen begynder at påvirke markedet på det tidspunkt.

En tønde Brent-olie koster torsdag middag 56,75 dollar.