OECD indkalder til hastemøde om skattely

Skattelylækket fra Panama får nu OECD til at indkalde til et hastemøde om skattely. Skat hilser initiativet velkommen.

Foto: CARLOS JASSO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det enorme læk af over 11 mio. skattely-papirer fra selskabet Mossack Fonseca får nu OECD til at indkalde til at hastemøde for at diskutere, hvad der skal stilles op mod skattely-lande.

OECD er en organisation, hvor en række udviklede lande samarbejder igennem om økonomiske anliggender, og Danmark er også medlem. Skat sender derfor også en delegation til mødet, oplyser myndigheden i en pressemeddelsen.

»Jeg er glad for, at OECD har taget initiativ til at samle skattemyndigheder fra OECD-landene. Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde. Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan SKAT kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse,« siger Jim Sørensen, der indsatsdirektør hos Skat.

Lækket af Panama-papiererne er sket til tyske Süddeutsche Zeitung, der har delt papirerne med en række medier gennem organisationen ICIJ: I Danmark har Politiken og DR haft adgang til dokumenter, der globalt har fået store konsekvenser. Mest prominent på Island, hvor landets Statsminister har trukket sig efter afsløringer i dokumenterne.