OECD indkalder til hastemøde om skattely

Skattelylækket fra Panama får nu OECD til at indkalde til et hastemøde om skattely. Skat hilser initiativet velkommen.

Foto: CARLOS JASSO

Det enorme læk af over 11 mio. skattely-papirer fra selskabet Mossack Fonseca får nu OECD til at indkalde til at hastemøde for at diskutere, hvad der skal stilles op mod skattely-lande.

OECD er en organisation, hvor en række udviklede lande samarbejder igennem om økonomiske anliggender, og Danmark er også medlem. Skat sender derfor også en delegation til mødet, oplyser myndigheden i en pressemeddelsen.

»Jeg er glad for, at OECD har taget initiativ til at samle skattemyndigheder fra OECD-landene. Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde. Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan SKAT kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse,« siger Jim Sørensen, der indsatsdirektør hos Skat.

Lækket af Panama-papiererne er sket til tyske Süddeutsche Zeitung, der har delt papirerne med en række medier gennem organisationen ICIJ: I Danmark har Politiken og DR haft adgang til dokumenter, der globalt har fået store konsekvenser. Mest prominent på Island, hvor landets Statsminister har trukket sig efter afsløringer i dokumenterne.