OECD-direktør langer ud efter ny bankpakke

Bankpakke II kommer ikke til at virke. Sådan skriver ugebrevet Mandag Morgen i en analyse, hvor blandt andet en OECD-direktør tegner et grumt billede af situationen.

Foto: Scanpix. Bankpakke II får hård kritik i ugebrevet Mandag Morgen, hvor en analytiker kalder det "grinagtigt" og "latterligt", at der allerede er nye bankpakker på vej i den vestlige verden efter sidste års forsøg.
Læs mere
Fold sammen
Det er ikke nok at pumpe likviditet ind i finanssektoren, som Bankpakke II vil gøre det. Hvis ikke man fjerner dårlige lån fra bankernes balancer, hælder man penge i et bundløst hul.

Det skriver ugebrevet Mandag Morgen i en analyse, hvor blandt andet en OECD-direktør tegner et grumt billede af situationen.

"Når man efterlader alle de dårlige lån i bankerne, skaber det assymmetrisk information, hvor folk ikke ved, om bankredningspakkerne er tilstrækkelig store til at løse problemet. Hver gang, der kommer nyheder, ser de ud til at være værre, og derfor tør folk ikke investere flere penge i bankerne, siger Adrian Blundell-Wignall, underdirektør i finansafdelingen i OECD.

En anden analytiker kalder det over for Mandag Morgen "grinagtigt" og "latterligt", at der allerede er nye bankpakker på vej i den vestlige verden efter sidste års forsøg.

Den danske Bankpakke II består af en kapitalindsprøjtning på 100 mia. kr. i form af statslig lånekapital.

RB-Børsen