Odense-dreng spiller hovedrolle i byens nye hastige udvikling

Byudvikling. Odense er i mange år blevet beskyldt for at stå i stampe, men inden for de seneste år er der sket rigtig meget inden for udviklingen af byen og ikke mindst bymidten, og arkitekt Jess Heilbo befinder sig pludselig midt i orkanens øje med fingrene nede i nogle af projekterne, blandt andet de to største, som skal gøre Odense til en mere attraktiv by at bo og drive virksomhed i.

Arkitekt Jess Heilbo blev i slutningen af 2006 hentet fra en stilling som salgschef hos entreprenørkoncernen NCC på Fyn til en stilling som salgs- og markedschef hos byggeudviklingsfirmaet Lillebælt Gruppen A/S i Middelfart.

Et velindtjenende developer-firma med den ikke særligt kendte, men dygtige forretningsmand Jens Belling som ejer og direktør. Firmaet har inden for det sidste år har sat sig tungt på en stor del af de attraktive grunde i Odense midtby og er med i andre store bygge-investeringer i Odense.

- Det er ærgerligt, at jeg snart bliver 60, for jeg har været med i entreprenørbranchen i de hårde år, hvor tilbuddene blev givet på den allersidste decimal, og hvor ingen rigtigt tjente penge, i dag er det meget sjovere, siger Jess Heilbo.

- I dag handler projekterne mere om gode ideer og udvikling i stedet for at trykke priserne, og det er meget sjovere og mere spændende at være med til, siger han.

Flere om buddetOdenses bymidte fra Banegårdscentret og ned mod havnen er under kraftig forvandling, og Lillebælt Gruppen er langt fra ene om at vise sin interesse for at udvikle og investere i udviklingen. Andre store ejendoms- og udviklingsselskaber har sikret sig grunde i Odense midtbys nordlige udkant ned mod havnen, hvor der også foregår rigtig mange aktiviteter med opførelse af nye kontor- og beboelsesbygninger.

- Som gammel Odense-dreng er det da sjovt at være med til, og det er dejligt at se, at sker så meget her i byen, siger han, tidligere byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

- Det er spændende at være med til at sparke liv i byen, hvor det mange steder har ligget øde hen, og det gælder ikke mindst om at få Odense sat på det kulturelle landkort, så vi kan gøre byen mere tiltrækkende at bo, og drive virksomhed i og tiltrække attraktive medarbejdere.

"Så meget" dækker over initiativer inden for kultur i form af nyt musikkonservatorium og et nyt kultur-, musik- og teaterprojekt, som ligger ved siden af Hotel H.C. Andersen. Sidste år overtog Lillebælt Gruppen, blandt andet udviklingen af de gamle Thrige-Titan-bygninger med en basar og byens nu solgte postterminal tæt ved, samt andre spændende byggeprojekter med andre store investorer på banen.

Odense på kulturlandkortetDesuden har Lillebælt Gruppen sammen med L'Easy-direktør Niels Thorborg købt den gamle Roulund-grund på godt 100 hektar, der ligger lige mod motorvejen i byens østlige del, hvor Roulund har haft en stor testbane af sine bremser.

- Så mange investorer og entreprenører kan ikke tage fejl, når de samtidig investerer i Odense, siger han.

- Odense ligger jo lige midt i Danmark, og med det lave huslejeniveau i forhold til København og Århus og de nye kulturelle tilbud, så vil det både blive attraktivt at pendle herfra og etablere en ny afdeling her, fordi byen med de kulturelle initiativer bliver mere interessant, og samtidig har vi jo universitetet og andre uddannelsesinstitutioner.

Den 58-årige arkitekt er kun halvtidsansat i Lillebælt Gruppen, fordi han både har en række bestyrelsesposter, der skal passes, og så er han syns- og skønsmand samt fagdommer ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed, poster som han er meget glad for, selv om de ikke altid giver økonomisk gevinst.

- Der er da ingen tvivl om, at Jens Belling og Lillebælt Gruppen ved at tilknytte mig har købt sig til en masse know- how, dels fordi jeg bor i Odense, og dels fordi jeg kender alle i branchen, og alle kender mig, så jeg er godt med i aktiviteterne.

Selv om han ærgrer sig over ikke at skulle være med ret længe, når nu det sjove begynder at ske i barndomsbyen, så forventer han dog, at Odenses bymidte allerede om fire-fem år vil se meget anderledes ud i forhold til i dag. Med langt mere liv og gnist.

Ud over sit job er Jess Heilbo sportsinteresseret, både inden for golf, bordtennis og fodbold, og sidste år vandt han Tipsbladets konkurrence som landets bedste odd'ser, og præmien blev en rejse til England med hans to sønner - ikke mindst for at se fodbold.

Desuden har Jess Heilbo siden 2005 været med i bestyrelsen for Foreningen til forskønnelse af byens gavle. I Odense, naturligvis.