Odense bakker Ryanair-boykot op

Der bliver nu lagt afstand til Ryanair fra Odense, efter både København og Aarhus har meldt ud, at byerne ikke vil bruge Ryanair, når der købes flybilletter i kommunerne.

Efter at PensionDanmark solgte sine Ryanair-aktier, vil ATP, der forvalter penge for 4,9 millioner danskere, nu også se selskabet efter i sømmene. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere

Der bliver ingen aftaler om billige flybilletter mellem Odense Kommune og det irske flyselskab Ryanair, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Odenses borgmester, Anker Boye (S), oplyser, at Odense Kommune i forvejen ikke gør brug af Ryanair via kommunens bookingbureau. Han fortæller, at kommunen ikke har til hensigt at lave aftaler med selskaber, som ikke lever op til kommunens arbejdsklausuler.

»I Odense Kommune tager vi kraftigt afstand fra social dumping. For der investeres i dag og i de kommende år milliarder på at transformere Odense til en storby. Det kræver, at kommunens leverandører har de højeste standarder. Derfor kan vi heller ikke leve med leverandører, der går på kompromis med ordentlige løn- og arbejdsvilkår,« siger han i pressemeddelelsen.

Byrådet i Odense har allerede indført arbejdsklausuler. Det betyder blandt andet, at kommunens leverandører skal sikre overenskomstlignede vilkår til deres ansatte. Hvis en leverandør ikke lever op til arbejdsklausulerne, kan Odense Kommune ikke indgå aftale med den pågældende virksomhed, oplyses det.

Dermed er landets tredjestørste by også med i et kommunalt opgør mod lavprisselskabet, der flere gange er blevet kritiseret for at have dårlige forhold for sine ansatte.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), meldte i maj ud, at kommunens ansatte ikke skal ude at flyve med det irske luftfartsselskab. Og onsdag oplyste Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) så, at heller ikke landets næststørste by vil benytte selskabet.