Obligationer: Renterne tager hop væk fra bundrekord

Der er mindre rentestigninger på obligationsmarkedet mandag morgen, hvor der ellers er lagt op til en rolig start på ugen som følge af den amerikanske nationaldag.

Der er mindre rentestigninger på obligationsmarkedet mandag morgen, hvor der ellers er lagt op til en rolig start på ugen som følge af den amerikanske nationaldag. (Foto: Reuters, Andrew Kelly) Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW KELLY

Amerikanerne fejrer mandag, at landet 4. juli 1776 opnåede uafhængighed fra Storbritannien, og det vil formentlig lægge en dæmper på finansmarkederne i Europa.

Efter kort tids handel stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 1 basispoint til 0,09 pct.

Dermed tager renten endnu et skridt væk fra bundrekorden på 0,05 pct., som blev tangeret fredag morgen, efter at obligationen tilbage i starten af 2015 også var nede og kysse det niveau.

Renterne har haft kurs nedad, siden at briterne i forrige uge stemte for at træde ud af EU-samarbejdet, hvilket efterfølgende har fået flere centralbanker på banen med antydninger af, at der kan komme yderligere pengepolitiske tiltag, såfremt det bliver nødvendigt.

I Tyskland har det medført negative renter, hvor man i øjeblikket kan få en rente på minus 0,11 pct. for den tiårige statsobligation.

Der er ingen større nøgletal på programmet mandag, men der kommer mere action senere i denne uge, hvor der fra det amerikanske blandt andet kommer jobtal for juni fredag.

Herhjemme vil der være nyt sidst på eftermiddagen, hvor Nationalbanken kommer med en opgørelse over valutareserven ved udgangen af juni.

I det svenske kan der komme nyt fra samme front, da Riksbanken - Sveriges pendant til Nationalbanken - holder rentemøde.