OBH Nordica solgt til franske køkkenudstyrsgiganter

Køkkenudstyrsfirmaet OBH Nordica, der har leveret vaffeljern og elkedler i hobetal til de danske husholdninger, kommer nu på udenlandske hænder.

Læs mere
Fold sammen

De velkendte vaffeljern og brødristere fra OBH skal i fremtiden sælges under fransk flag. Mærket og navnet bliver det samme, men ejeren er nu det kæmpestore franske køkkenudstyrsfirma SEB.

OBH blev grundlagt i 1985 af Ole Bødtcher-Hansen og Mads Mørch. Virksomheden startede med at sælge solarier, men sidenhen kom alle tænkelige slags køkkenudstyr til og blev hovedforretningen. I 2002 fusionerede OBH med nordiske Nordica, og nu bliver det altså under fransk ejer, at virksomheden skal vokse sig større.

OBH Nordica har hovedkvarter i Sundbyberg nord for Stockholm. Firmaet havde en omsætning på 487 millioner kroner i 2014 og har omkring syv procent af markedsandelen på det nordiske marked.

»Vi er henrykte for at byde OBH Nordica velkommen i Groupe SEB. OBH Nordica har meget stærk markedspositioner og nyder godt af en fremragende omdømme, hvilket vil gøre os i stand til at nå vores fulde potentiale i Skandinavien«, siger SEB’s bestyrelsesformand og topchef Thierry de La Tour d’Artaise.

SEB, som køber OBH Nordica, havde i 2014 en omsætning på 4,2 milliarder euro (31,4 mia. kr.) og et driftsoverskud på 314 millioner euro (2,3 mia. kr.).

Investeringsselskabet Triton købte i 2010 OBH Nordica, og de sælger nu den nordiske virksomhed videre til franske SEB, som blandt andet har mærkerne Krups, Moulinex og Tefal. Groupe SEB oplyser ikke prisen.