Obama vil udskyde digitaliseringen

Store problemer med den amerikanske digitalisering har nu fået Barack Obama til at bede kongressen om at udskyde den.

Foto: Scanpix
Selvom digitaliseringen af det amerikanske tv-sigal blev besluttet af Kongressen helt tilbage i 2005, vil flere millioner amerikaner ikke kunne se tv, når det analoge signal bliver slukket den 17. februar.

Det er udbredte problemer med rabatkupon-program til de nye modtagerbokse, der får Demokraterne til at vakle, skriver New York Times. Kuponerne er 40 dollar værd. En modtagerboks koster 50 dollar.

Programmet er midlertidig løbet tør for penge, hvilket betyder, at mere end én million amerikanere er sat på venteliste, og at 18,8 millioner kuponer i øjeblikket ikke er gyldige.

Flere hundredetusinde amerikanere forsøger dagligt at få fat i en kupon, og Demokraterne frygter, at National Telecommunications and Information, som styrer kupon-programmet, bliver oversvømmet af forespørgsler.

Forbrugerforeninger er bekymrede, og det får nu den kommende præsident Barack Obamas transitionschef John D. Podesta til at bede Kongresmedlemmer om at udsætte datoen for digitaliseringen.

Det protesterer en række republikanere dog imod.

I Danmark skal tv-signalet digitaliseres i november. Gatekeeperen Boxer har dog bebudet, at dele af landet allerede vil kunne skifte signal i februar, for at gøre overgangen mere smertefri.