Nyt vækstteam skal skubbe teknologien ud

Dansk Industri vil sikre fokus på at få virksomhederne til ikke blot at bruge den nye teknologi men også udvikle smarte løsninger, som kan sælges til andre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal fuld fart på Danmarks brug af ny teknologi for at skabe vækst. Derfor har Dansk Industri etableret et vækstteam for teknologi.

Det er DIs brancheorganisation ITEK for IT og informationsteknologi, som skal sikre, at der konstant er fokus på at udnytte de teknologiske muligheder ved at supplere de vækstteams, som regeringen selv har nedsat på en række områder.

»Vort vækstteam skal komme med helt konkrete anbefalinger til regeringen, som kan styrke vækstvilkårene for dansk erhvervsliv gennem øget brug af teknologi ved at sikre en stærk samtænkning af teknologi, vækst og erhvervspolitik,« siger Pia Rybenfeldt, formand for DI-ITEK og administrerende direktør for Capgemini Danmark.

Gør det smart

Formand for vækstteamet er Peter Røpke, koncerndirektør i Grundfos og tidligere topchef i mobilgiganten Nokia.

»Det, vi skal differentiere os på i Danmark, er smarte produkter og intelligente løsninger. Vi skal kunne skabe teknologiske løsninger og ikke bare anvende løsninger lavet i andre lande. Derfor skal vækstteamet fokusere på, hvordan vi anvender teknologien til at løse samfundsopgaver på smarte måder og skabe en mere teknologibaseret produktion,« siger Peter Røpke.

Vækstteamet består af Peter Røpke som formand (koncerndirektør, Grundfos), Pia Rybenfeldt (administrerende direktør, Capgemini Danmark A/S), Jukka Pertola (administrerende direktør, Siemens), Charlotte Mark (direktør, Microsoft), Helle Rootzén (institutdirektør, DTU Informatik), Kim Østrup (vicedirektør IBM Danmark A/S), Niels Breining (administrerende direktør, YouSee), Knud Andersen (administrerende direktør, BB Electronics A/S), Tommy Andersen (administrerende direktør, Libratone), Birger Hauge (administrerende direktør, PassivSystems Nordic A/S), Carsten Orthmann Gaarn (direktør, Højteknologifonden) og Lars Goldschmidt (direktør, DI).