Nyt tysk prissystem øger ALK-Abellos indtjening

Den nye tyske regerings beslutning om delvist at ophæve den prisreform af medicinske produkter, der blev indført i 2010, vil få positiv indflydelse på ALK-Abellos prognose for 2014.

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge den nye lov vil en obligatorisk salgsrabat på 16 pct. på al receptpligtig medicin blive reduceret til 7 pct. med virkning fra 1. januar.

- Isoleret set ventes det nye tyske prissystem at forbedre ALKs omsætning og indtjening i 2014 med 50-52 mio. kr. baseret på salget i 2013. På de fleste af ALKs europæiske markeder har der gennem de senere år løbende været ændringer i tilskudssystemerne samt prisindgreb, og ALK forventer, at det fortsat vil påvirke markederne negativt, skriver selskabet i en meddelelse.

Påvirkningen flugter de vurderinger, som blandt andre ALKs topchef Jens Bager luftede over for Ritzau Finans i starten af november, da forslagene til det nye prissystem så ud til at kunne finde politisk flertal.

- Det vil have en positiv effekt på helårsbasis på 50-60 mio. kr., sagde Jens Bager 8. november til Ritzau Finans - før forslaget var endeligt vedtaget.

Aktieanalytiker Peter Sehested fra Handelsbanken Capital Markets estimerede en effekt i samme størrelsesorden.

- Baseret på en konvolutberegning kan det løfte ALK's driftsresultat med omkring 60 mio. kr., sagde Peter Sehested til Ritzau Finans 7. november.

ALK vil i sit regnskab for 2013, der udsendes 5. februar, præcisere forventningerne til 2014.

/ritzau/FINANS